Anzegemse basisschool Bollebos loopt voor overleden juf Ilse

Davy Vandenberghe, Django Lamont en de man van juf Ilse Wesley Baert zullen 24 uur lopen om geld in te zamelen voor het goede doel. © XC
Redactie KW

De Anzegemse basisschool Het Bollebos moest deze zomer op 4 juli afscheid nemen van juf Ilse Michels (45) uit het tweede leerjaar. De graag geziene juf overleed na een lange strijd tegen pancreaskanker. Om de juf te herdenken en het Kinderkankerfonds te steunen organiseert de school een 24-urenloop in domein de Ghellinck voor de Warmste week van Studio Brussel.

Het was voor de school, leerlingen, leerkrachten en ouders een zware klap toen het bericht ‘s avonds binnenkwam dat juf Ilse Michels overleden was. De juf, die reeds 23 jaar les gaf, had de strijd tegen kanker verloren. Directeur Ilse Delombaerde verklaarde toen aan de krant dat het een intensief jaar was waarbij het team de juf zoveel mogelijk steunde.

“Ze was een eeuwig positief ingestelde vrouw. Je kan dit niet beschrijven, hoe zij de dingen kon ombuigen tot iets positiefs”, vertelde de directeur toen. “Nog steeds blijft er een lege plek achter in de school. We staan er nog vaak bij stil. Als we de kast opentrekken in de leraarskamer, dan staat haar doosje met theebuiltjes nog steeds op dezelfde plaats. Heel wat collega’s kunnen haar klas niet binnentreden, het is haar ruimte. We hebben beter leren relativeren, er zijn ergere dingen in het leven”, klinkt het.

Kinderkankerfonds steunen

Naar aanleiding van de Warmste Week, een actie van VRT-zender Studio Brussel, waarin een week lang geld ingezameld wordt voor verenigingen en goede doelen, organiseert ook het Bollebos een actie. “We gaan met zijn drieën 24 uur lopen. Wel afwisselend elk acht uur. We doen dit om onze Ilse te herdenken. We hebben al acties gedaan maar we moeten dit blijven doen voor haar. We zamelen op die manier ook geld in voor het Kinderkankerfonds”, vertelt Django Lamont, echtgenoot van directeur Ilse Delombaerde. “Zo zou ze het gewild hebben. Tijdens haar behandelingen in het UZ Leuven kwam ze in contact met kinderen die kanker hadden. Dat had haar zo getroffen dat die kinderen haar doel werden”, vult directeur Ilse aan.

Als je loopt voor een goede zaak, kan je bergen verzetten

Django Lamont (42) uit Anzegem loopt samen met de man van de juf, Wesley Baert (42) uit Kruisem en Davy Van den Berghe (44) uit Anzegem. Django en Davy zijn niet aan hun proefstuk toe. Zo hebben ze reeds een marathon gelopen in Griekenland om geld in te zamelen. “Ilse was er toen nog bij en is mee afgereisd. Ze heeft ons zelf ontvangen toen we over de streep kwamen. Als je dan over die streep loopt, voel je verdriet en vreugde, kippenvel en tranen. We hadden het gehaald in 3 uur en 58 minuten”, vertelt Django. Ook deze uitdaging om 24 uur te lopen zien ze positief tegemoet. “Als je loopt voor een goede zaak, kan je bergen verzetten”, klinkt het.

Anzegemse basisschool Bollebos loopt voor overleden juf Ilse

Django, Davy en Wesley lopen in domein De Ghellinck in Elsegem, deelgemeente van Wortegem-Petegem, op zaterdag 30 november vanaf 11 uur tot zondag 1 december om 11 uur. “Het is de bedoeling dat heel wat mensen meelopen of meewandelen om te supporteren. We hebben alvast onze leerlingen en leerkrachten gemobiliseerd”, vertelt Ilse Delombaerde. Ook de kinderen van juf Ilse dragen hun steentje bij. Zo zal haar dochter Emma Onderbeke (19), die voor kleuterjuf studeert, de kinderanimatie in de tent voor haar rekening nemen. Haar broer Artuur Onderbeke (15) zal enkele uren meelopen.

Een warme 24 uur

“We willen er vooral een evenement van maken waarbij iedereen samen is. Een warme 24 uur waarbij we juf Ilse herdenken. Hopelijk brengt het ook veel centjes op die we dan kunnen doorstorten aan het Kinderkankerfonds”, vult Ilse Delombaerde aan.”

“Naast het lopen kan iedereen iets komen drinken in de tent. Daar worden ook verschillende spullen verkocht met daarop ‘lach.’, het motto van de overleden juf.”

De organisatoren hopen op heel wat sympathisanten. Op voorhand inschrijven loont, dan krijg je namelijk een goodiebag met leuke spullen.

Inschrijven kan via kaartenverkoop of door te mailen naar ilse.delombaerde@hetbollebos.be. Kinderen tot 14 jaar betalen 5 euro, volwassenen betalen 15 euro en groepen of bedrijven betalen 250 euro tot 20 personen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier