Anzegemnaar Jannes Vercaemst kijkt uit naar Battle Arena in Zwevegem

Kickbokser Jannes Vercaemst is maar wat trots op zijn beide titels. © CL
Redactie KW

Op zaterdag 7 maart geven tientallen kickboksers opnieuw het beste van zichzelf tijdens de ‘Battle Arena’ in Zwevegem. Het evenement is ondertussen een gevestigde waarde binnen de wereld van de combat sports en ieder jaar pakt de organisatie uit met een stevige affiche.

Opvallende deelnemer dit jaar is de 26-jarige Jannes Vercaemst uit Anzegem. Na een zware operatie, waarbij hij twee kunstheupen kreeg ingeplant, werd hij niet alleen Belgisch, maar ook Europees kampioen. “Ik ben altijd al een fervente kickbokser geweest, maar vanwege een aangeboren afwijking aan mijn heupen, moest ik het vooral hebben van mijn boksen”, aldus Jannes Vercaemst. “De twintiger spreekt met een benijdenswaardige nuchterheid over een zware, chirurgische ingreep. “Uiteindelijk besloot ik toch het probleem met mijn heupen aan te pakken en ging ik te rade bij dezelfde dokter die Jean-Claude Van Damme heeft geopereerd. Die besloot dat ik, dankzij mijn conditie, een operatie aankon en ik ging ervoor. Op 20 maart 2019 ging ik onder het mes. Nog geen vier maanden later stond ik alweer in de ring.”

Intensieve titelkamp

De terugkeer van Jannes deed stof opwaaien. “In oktober vorig jaar werd ik, na een kamp in Ninove, gekroond tot Europees kampioen. Mijn tegenstander, een Spanjaard, kreeg het hard te verduren en incasseerde zelfs enkele strafpunten omdat hij me tot drie keer toe in het kruis trapte. Op 8 februari voegde ik dan ook nog de Belgische titel toe aan mijn palmares. In het Antwerpse Schelle kwam ik uit tegen een West-Vlaming die traint bij de Bushido-stal. Het was een erg intensieve kamp want mijn tegenstander was een regelrechte doorzetter. Het was tanden bijten tot op de laatste seconde maar ik won alsnog op punten.”

Jannes hoopt dat hij snel zijn titels zal kunnen verdedigen, al is het nu vooral de Battle Arena die zijn aandacht opeist. “Ik stap er in de ring tegen de Fransman Hakan Duman, een niet te onderschatten tegenstander”, sluit Jannes af. “Zijn grootste sterkte is dat hij linkshandig is, waardoor ik in spiegelbeeld zal moeten reageren. Maar ik heb er vertrouwen in. Dankzij de steun van mijn vriendin en familie wil ik met een zege huiswaarts trekken.” (CL)

Battle Arena, zaterdag 7 maart om 18.30 uur in Sportpunt Zwevegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier