Antwerpse Zoo brengt mensen bij elkaar met musicalspektakel ZOO of Life

Een kiekje van de volledige cast. © (Foto FODI)
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Vanaf 3 april tot en met 15 april kan je in de Koningin Elisabethzaal – precies naast de Zoo – in Antwerpen terecht voor een musicalspektakel ZOO of Life in het kader van 175 jaar Antwerpse dierentuin. Het wordt een groots spektakel in een regie van Luc Stevens, met bekende Vlamingen op het podium, waaronder Tinne Oltmans, Jelle Cleymans, Barbara Dex, Janine Bischops, enz.

Tijdens de persvoorstelling in de AED-Studio’s in Lint zei commercieel Zoo-directeur Anja Stas : “In de Antwerpse Zoo brengen wij de mensen dichter bij de dieren. Het is een plaats van verbinding zowel voor mens en dier, maar ook voor mensen onder elkaar. Je bezoekt onze dierentuin met je dierbaren. De Antwerpse Zoo is een plek in de stad waar er herinneringen worden gemaakt, waar er verhalen worden geschreven. Verhalen van verwondering, verdriet, dood… De rode draad doorheen al die verhalen en herinneringen van honderd miljoen mensen die in die voorbij 175 jaar in de Zoo zijn geweest, zijn altijd verhalen met als rode draad de liefde voor onze dierentuin. En dat willen we vieren, samen met de fans, onze abonnees, de bezoekers en vrijwilligers. In dit geval nu met vrijwilligers die een hart hebben voor musicals, dans, zang en theater, zowel voor of achter de scène. Momenteel zijn er al 500 vrijwilligers gerekruteerd. Samen met een topcast van professionele mensen zullen ze schitteren in de nieuwe Elisabethzaal. We zien het als een gemeenschapsproject. Een project waarbij al onze vrijwilligers de kans krijgen om te weten waarvoor de Zoo staat en wat de Zoo al altijd is geweest in haar 175-jarig bestaan. De Zoo is nectar voor hart en ziel in deze tijd van vereenzaming, depressie. De Zoo brengt mensen samen. Om zoiets te realiseren heb je bijzondere mensen nodig. Niet enkel een topcast die hun hart open zetten om met vrijwilligers samen te werken, maar je hebt ook een leider nodig die alles in goede banen kan leiden. We vonden die in regisseur Luc Stevens, die in de Kempen al musicalspektakels met groepsvorming uitbouwde en dit telkens met groot succes. ZOO of Life is pas vanaf 3 april te zien, maar nu kunnen we al met trots verkondigen dat al de helft van de tickets de deur uit zijn.”

Janine Bischops, samen met regisseur Luc Stevens en commercieel directeur Anja Stas.
Janine Bischops, samen met regisseur Luc Stevens en commercieel directeur Anja Stas.© (Foto FODI)

Regisseur Luc Stevens wist te vertellen dat het decor vooraf wordt opgebouwd in de AED-Studio’s in Lint. De reden ? “Omdat er nog andere evenementen zijn in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. We zien het nu een beetje als een reisvoorstelling met de cast, waarbij we het decor hier opbouwen. We zijn écht iets nostalgisch aan het doen… Een tip : wie tickets boekt, zal al bij aankomst zijn ogen uitkijken. Op het Flamingoplein zullen er 300 acteurs de mensen in vervoering brengen vooraleer ze de zaal betreden. Ook op de trappen van de marmeren zaal zal er beweging zijn. We zullen de mensen van de vroegere Zoo, naar de huidige Zoo én ook naar de Zoo van de toekomst brengen. Dat zal allemaal gebeuren voor aanvang van de voorstelling… “.

Regisseur Luc Stevens toont een deel van het decor.
Regisseur Luc Stevens toont een deel van het decor.© (Foto FODI)

Tijdens het inleefmoment bij AED in Lint konden we de volledige cast voor onze lens plaatsen. De hoofdcast bestaat uit niet zomaar enkele acteurs en actrices, maar wel uit heel bekende mensen : Jelle Cleymans (Thuis, ’14-’18, Robin Hood), Janine Bischops (Thuis, Het Pleintje, Familie), Sandrine (Idool 2004, Notre Dame de Paris), Ivan Pecnik (Tegen de sterren op, Zone Stad), Nele Goossens (Chris & Co, Het Witte Paard), Tinne Oltmans (Ghost Rockers), Peter Thyssen (De zonen van Van As), Barbara Dex (Albert I, Beauty and the Beast), Shana Pieters (Albert I), Hannes Vandersteene (Go, Go, Go), Lotte Stevens (Albert I, Joie de Vivre), Brent Pannier (Doornroosje), Leendert De Vis (Ben X, Thuis), Warre Borgmans…

Barbara Dex speelt mee. Op deze foto samen met onze showbizzmedewerker PADI.
Barbara Dex speelt mee. Op deze foto samen met onze showbizzmedewerker PADI.© (Foto FODI)

(PADI – Foto’s FODI)

ZOO of Life, tijdens de paasvakantie. Tickets en info : 070 79 00 13 (0,30 euro/minuut), www.koninginelisabethzaal.be. Tickets inclusief toegang tot Zoo Antwerpen enkel de dag dat je ZOO of Life bezoekt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.