Marcel Van der Velden en Magda Van den Eynde uit Boechout leerden via hun schoondochter die van Staden afkomstig is de Sinterklaaskoek kennen. "Die is bij ons nergens te verkrijgen", vertelt Magda. "Ook toen we laatst in Brugge waren, vonden we er geen. We zochten dus op internet naar een bakkerij in het Kortrijkse en kwamen bij bakkerij Santy uit Marke.

Daar bestelden we Sinterklaaskoeken om die samen met onze kinderen en kleinkinderen op te eten in deze Sinterklaasperiode." Bij Marcel en Magda zullen ze dus niet enkel speculoos, maar - uitzonderlijk voor hun streek - ook Sinterklaaskoeken op tafel hebben om het Sinterklaasfeest te vieren.

Streekproduct

Elke streek heeft haar streekproducten en Sinterklaaskoeken zijn blijkbaar ook heel streekgebonden. Bakker Jan Santy liet zijn Sinterklaaskoeken enkele jaren geleden registreren als streekproduct. "Hiervoor moesten we zelfs naar Brussel", zegt hij. Omdat Marcel en Magda met de trein zouden komen, trok Jan met de bestelling naar het station in Kortrijk.

"Anders moesten ze nog met de bus naar Marke." Het koppel stapte na het afhalen van de bestelling onmiddellijk weer de trein op naar Antwerpen. "Als er overschot is, kunnen de koeken in de diepvries, maar we vrezen dat ze de diepvries niet zullen halen", luidde het.

(EDB)

Marcel Van der Velden en Magda Van den Eynde uit Boechout leerden via hun schoondochter die van Staden afkomstig is de Sinterklaaskoek kennen. "Die is bij ons nergens te verkrijgen", vertelt Magda. "Ook toen we laatst in Brugge waren, vonden we er geen. We zochten dus op internet naar een bakkerij in het Kortrijkse en kwamen bij bakkerij Santy uit Marke. Daar bestelden we Sinterklaaskoeken om die samen met onze kinderen en kleinkinderen op te eten in deze Sinterklaasperiode." Bij Marcel en Magda zullen ze dus niet enkel speculoos, maar - uitzonderlijk voor hun streek - ook Sinterklaaskoeken op tafel hebben om het Sinterklaasfeest te vieren.Elke streek heeft haar streekproducten en Sinterklaaskoeken zijn blijkbaar ook heel streekgebonden. Bakker Jan Santy liet zijn Sinterklaaskoeken enkele jaren geleden registreren als streekproduct. "Hiervoor moesten we zelfs naar Brussel", zegt hij. Omdat Marcel en Magda met de trein zouden komen, trok Jan met de bestelling naar het station in Kortrijk. "Anders moesten ze nog met de bus naar Marke." Het koppel stapte na het afhalen van de bestelling onmiddellijk weer de trein op naar Antwerpen. "Als er overschot is, kunnen de koeken in de diepvries, maar we vrezen dat ze de diepvries niet zullen halen", luidde het.(EDB)