Antsliplaag moet valpartijen in parking Zuiderpromenade verhinderen

© PNW
Redactie KW

De openbare parking Zuiderpromenade krijgt volgende week een looplijn met een antisliplaag. Hierdoor moeten valpartijen bij regenweer verleden tijd worden.

In de parking onder het nieuwe stadsdeel Zuidboulevard kan het soms gevaarlijk glad zijn bij slecht weer. De stad en het autonoom gemeentebedrijf WAGSO gaan de licht hellende vloer daarom uitrusten met looplijnen in een gele antisliplaag.

Op dinsdag 22 september start een aannemer met de aanleg van de eerste looplijnen aan de rechterzijde van de parking, waarna de verf drie dagen moet uitharden. Op vrijdag 25 september is de volledige zone weer toegankelijk.

In de week nadien, op dinsdag 29 september, start de tweede fase voor het aanleggen van de looplijnen aan de linkerzijde van de parking. Ook hier moet de verf drie dagen uitdrogen.

Tijdens de volledige duurtijd van de werken zal het aantal plaatsen voor kortparkeerders beperkt zijn, zodat alle bewoners en de abonnementshouders hun wagen kunnen parkeren. De private parkings van CP2 en KBC blijven te allen tijde bereikbaar. (PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier