Antonyo Marest geeft afbraakpand in het Zoute een zuiderse facelift

De façade fleuren het kille steegje op. © DM
Redactie KW

In opdracht van The Cappelleschi Gallery en met financiële steun van de vzw Toerisme heeft de Spaanse street artist Antonyo Marest in de Strandstraat van Knokke-Heist een uniek kunstproject gerealiseerd.

De verweerde gevel van een afbraakpand kreeg integraal een vrolijke facelift in zuiderse pasteltinten en werd gedecoreerd met typische Marest-motieven. De façade in gele, groene, roze en paarse schakeringen fleuren het kille steegje met saaie betonblokken tussen de Kustlaan en de Zeedijk zelfs bij miezerig regenweer weer helemaal op en geven je onweerstaanbaar de illusie dat je aan het ronddwalen bent in het Art Deco District van Miami Beach.

Antonyo Marest, geboren en getogen in het Spaanse Alicante in 1987 is een internationale multidisciplinaire kunstenaar die architectuur en kunst aan diverse Europese universiteiten heeft gestudeerd

Op de gevel prijkt nu bovendien een reusachtige lichtroze ijslolly met een topping van smeltende chocolade, een ontwerp van Antonyo Marest en met een 3D-printer gerealiseerd door Twan Kerckhofs van Art Nzo uit het Limburgse Bree. De contouren van de pink frisco waar een reusachtige ijsliefhebber schijnbaar zijn tanden reeds heeft ingezet, zijn ‘s avonds met een azuurblauwe neonlijn verlicht en veranderen het pand zowaar in een zwoele Spaanse heladeria.

(DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.