Antoinette Verbeke vierde haar honderdste verjaardag

Antoinette Verbeke vierde haar honderdste verjaardag in het bijzijn van haar familie en burgemeester Christof Dejaegher. © (Foto MD)
Redactie KW

Tijdens een feest in een Poperings restaurant mocht Antoinette Verbeke uit de Baljuwstraat in Reningelst haar honderdste verjaardag vieren. Voor de gelegenheid kreeg ze van burgemeester Christof Dejaegher.

Antoinette werd geboren in Reningelst op 4 augustus 1921. Haar vader was landarbeider en haar moeder huisvrouw. Antoinette had één zus. Ze volgde de lagere school in haar geboortedorp en tot ze trouwde, was ze dienstmeid bij een apotheker. Daarna werd ze huisvrouw. Op 3 mei 1947 trad ze in het huwelijk met Achiel Theite, die afkomstig was van de Poperingse wijk ’t Vogeltje. Achiel werkte eerst bij de landbouwers, later werd hij metsersdiender. Het echtpaar ging inwonen bij de ouders van Antoinette en zijn daar altijd blijven wonen. Nog altijd woont Antoinette in haar geboortehuis in de Baljuwstraat, nu bij haar jongste zoon Walter.

Achiel en Antoinette kregen drie kinderen: Noël (73), Rik (68) en Walter (64). Er zijn vier kleinkinderen: Jochen, Hannelore, Annelies en Ellen. Ondertussen zijn er twee achterkleinkinderen: Jelle en Elien. Achiel Theite overleed in 2017. “De gezondheidstoestand van mijn moeder is nog steeds goed, gezien haar leeftijd. Ze kan zich nog zelfstandig verplaatsen met behulp van haar rollator, op voorwaarde dat het niet te ver is”, zegt zoon Noël. (AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier