Vanaf september fusioneren de vier West-Vlaamse balies tot één balie met één stafhouder. Die eer gaat naar de 56-jarige Antoine Van Eeckhout. Hij werd met 66,1 procent van de stemmen verkozen tot nieuwe stafhouder. "Het is de kers op de taart van de fusie, op zich al een hele verwezenlijking. De evolutie richting één balie moet leiden tot meer efficiëntie en een uniforme manier van werken", zegt Van Eeckhout. De stafhouder is het hoofd van de Orde van advocaten. Hij coördineert van de werking van de Orde, zowel op administratief, reglementair als op tuchtrechtelijk vlak.

Momenteel telt de West-Vlaamse advocatuur nog vier balies, namelijk die van Brugge, Kortrijk, Ieper en Veurne. Elk met hun eigen stafhouder. "Ook al verkopen we allemaal hetzelfde product en spreken we dezelfde taal, toch leidt dat soms tot verschillende visies. Dankzij de fusie komt er nu een duidelijk aanspreekpunt voor de 1.430 West-Vlaamse advocaten" vertelt de kersverse stafhouder.

Antoine Van Eeckhout was net als zijn vader eerder al stafhouder van de Kortrijkse Balie en is sinds 1986 actief als advocaat. Hij heeft zijn kantoor in Roeselare en leidt er een team van 10 advocaten.

(Belga)