Anticimex uit Roeselare gaat coronavirus te lijf

© Anticimex
Redactie KW

Anticimex uit Roeselare is een belangrijke speler op het vlak van ongediertebestrijding. Maar vandaag is het bedrijf ook een grote bestrijder van het coronavirus.

Een goede handhygiëne en goede ontsmettingsmethodes zijn twee van de maatregelen waarmee men zich kan wapenen tegen het coronavirus. Momenteel zijn er verschillende soorten behandelingen om ruimtes te desinfecteren om zo de verspreiding van virussen, zoals onder meer het coronavirus of de griep, te voorkomen. “Anticimex zet in op het toepassen van een desinfecteringsmiddel dat werkt door direct contact en verneveling“, begint Gert Vandecruys van Anticimex. Dit bedrijf heeft zijn hoofdzetel in de Beverensesteenweg in Roeselare en telt om en bij 250 medewerkers. “Deze methode bestaat uit het verspreiden van fijne deeltjes die eerst in de lucht blijven zweven en dan langzaam op alle oppervlakken neerdalen. Hierdoor wordt de ruimte vochtig, waardoor het desinfectiemiddel kan werken. Op deze manier bereikt het product alle gebieden, zelfs diegene die moeilijk toegankelijk zijn, en schakelt het de organismen uit.”

Met onze ontsmettingsmiddelen kan het coronavirus niet overleven. Er is zeer veel interesse voor onze ontsmettingsmethode en we hebben de eerste opdrachten ook al uitgevoerd. Zo hebben wij bijvoorbeeld al personeelsruimtes van schepen die uit China komen ontsmet. Ziekenhuizen hebben we nog niet gedaan omdat na een behandeling de ontsmette ruimte vier uur moet vrijgehouden worden en in ziekenhuizen is dat nu een beetje moeilijk. Wij hebben gelukkig geen tekort aan medewerkers. Er zijn nog geen mensen uitgevallen wegens besmetting en we kunnen nog voldoen aan de vraag van onze klanten.”

(PS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier