Anthony Byttebier is de nieuwe TVJO van FC Aalbeke Sport

Redactie KW

Ondanks de lockdown door de coronacrisis zit men bij FC Aalbeke Sport niet stil. Vorige week werd met Anthony Byttebier een nieuwe TVJO aan de haak geslagen. “Onze eerste ploeg is ons uitgangsbord, maar onze jeugd ligt ons nauw aan het hart”, zegt sportief verantwoordelijke Gaël Agneray.

Met liefst 15 nieuwe spelers was FC Aalbeke bijzonder bedrijvig op de transfermarkt. Maar het blauw-witte bestuur maakt niet alleen werk van zijn eerste ploeg. Ook de jeugd wordt niet uit het oog verloren. Vorige week werd Anthony Byttebier tot TVJO benoemd.

“Na enkele gesprekken met diverse kandidaten hebben we beslist om voor Anthony Byttebier te kiezen”, vertelt Gaël Agneray. “Onze afscheidnemende TVJO Wim Eggermont, die wegens een te drukke agenda moest afhaken, bedanken we voor de jarenlange inspanningen en diensten. Uiteraard zullen we Wim missen, maar hij zal af en toe te nog wel op de club te vinden zijn. Met Anthony kiezen we voor iemand die de club kent en een verleden bij Aalbeke heeft. Onze nieuwe TVJO leerde bij Dottenijs als jeugdtrainer de knepen van het vak. We zijn er dan ook van overtuigd dat Anthony goed werk zal leveren. Hij is nog jong en zal nog veel moeten leren. Maar dat maakt het net zo interessant voor beide partijen” zegt Gaël Agneray.

Scheenbeenbreuk

Anthony Byttebier is amper 21 jaar, staat te popelen van ongeduld om aan zijn nieuwe job te beginnen. “Met mijn grootmoeder Vera Vandromme, ooit gerechtigd correspondent van Aalbeke en de jongste jaren van Dottenijs, mijn pa die afgevaardigde is bij Dottenijs en mijn broer Gergory die overkomt naar Aalbeke als jeugdtrainer, is voetbal de voertaal ten huize Byttebier”, stelt de 21-jarige Anthony zichzelf voor. “Bij Aalbeke heb ik als jonge snaak voor het eerst tegen een bal geshot. Door een scheenbeenbreuk was mijn voetbalcarrière een kort leven beschoren. Eerlijkheidshalve moet ik eraan toevoegen dat ik geen groot talent was. Om toch in het voetbal te blijven, haalde ik mijn trainers-C-diploma. Ondertussen ben ik bezig aan de cursus om mijn B-diploma te halen. Door de coronacris moet ik mij momenteel met zelfstudie behelpen.”

Kunstgrasveld

Van Anthony Byttebier wordt verwacht dat hij de Aalbeekse jeugdwerking een nieuw elan bezorgt. “Aalbeke is bezig aan een mooi project en ik wil mijn steentje bijdragen”, aldus de Kooigemnaar. “Dat er straks een kunstgrasveld komt, is een groot pluspunt. Samen met de andere trainers wil ik de Aalbeekse jeugd naar een hoger niveau tillen. Op tijd en stond eigen jongens afleveren aan de eerste ploeg, wordt de grootste uitdaging. Uiteraard kan dat niet in een handomdraai, zullen we hard moeten werken om deze doelstelling hard te maken. Van één zaak mag het Aalbeekse bestuur zeker zijn: aan inzet zal het me niet ontbreken.”

Het bestuur is nog op zoek naar een drietal jeugdtrainers. Kandidaten kunnen contact opnemen met voorzitter Mia Messely op 0474 74 54 21 of Anthony Byttebier op 0470 68 37 02. (Fonzie)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.