ANPR-camera’s die zwaar vervoer op Vierhoek in Tielt controleren draaien overuren

Bedoeling van de camera's is het zwaar verkeer zo veel mogelijk uit het stadscentrum te weren. © TVW
Redactie KW

De camera’s in kwestie registreerden al tientallen vrachtwagens die in overtreding waren door het centrum van Tielt te doorkruisen.

De Vierhoek is het kruispunt van de Kasteelstraat, Sint-Michielstraat, Stationsstraat en Grote Hulststraat. “Er wordt sinds augustus geverbaliseerd en dat leverde al tientallen boetes op”, zei schepen van Verkeer en Mobiliteit Vincent Byttebier (CD&V) in de gemeenteraad van donderdagavond.

Kostprijs: 60.000 euro

Concreet geldt er een hoogtebeperking. Vervoer van hoger dan drie meter loopt – of in dit geval rijdt – tegen de lamp. Voor lijnbussen geldt een uitzondering. Bedoeling van de camera’s, die 60.000 euro hebben gekost, is om het zwaar verkeer zo veel mogelijk uit het centrum van de stad te houden.

Al is oppositiepartij SP.A niet onder de indruk. “We vinden niks over de aanpak van zwaar verkeer terug in het meerjarenplan, terwijl het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) niet weigerachtig is om vrachtwagens de N50 op te sturen, zodat én het centrum van Tielt én dat van Meulebeke gespaard blijven.”

Te grote omweg

De oppositiefractie wil zo de druk op de realisatie van het langverwachte zuidwestelijk tangent, een verbindingsweg tussen de Pittemsesteenweg en Meulebeeksesteenweg, verlichten. Het officieel standpunt van AWV is volgens schepen Vincent Byttebier dat dat traject een te grote omweg inhoudt.

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier