Anovo is eerste West-Vlaamse regeneratieve kliniek

Chris Cambré en Bram Biesbrouck.©Emely Vanhaecke EV
Chris Cambré en Bram Biesbrouck.©Emely Vanhaecke EV
Emely Vanhaecke
Emely Vanhaecke Medewerker KW

Langs de Bruggesteenweg in Gits openden arts Chris Cambré en Bram Biesbrouck onlangs de deuren van de ‘Anovo Clinic’. Hier kun je terecht voor tal van esthetische behandelingen. Een dergelijke kliniek is uniek in West-Vlaanderen. “Hoewel er nog veel taboes bestaan, ben ik zeker dat men er hier klaar voor is. Een West-Vlaming is immers heel ‘preus’”, klinkt het.

Chris Cambré (37) is oorspronkelijk afkomstig uit Antwerpen en is vaatchirurg van opleiding. Hij werkte een aantal jaar in Duitsland en daar ontstond zijn interesse voor esthetische behandelingen. Vooral de zogenaamde regeneratieve geneeskunde wekte zijn interesse: “Onze specialiteit is PRP of ‘Platelet Rich Plasma’, waarbij de huid wordt behandeld met eigen bloedplaatjes. Hiermee kunnen we bijvoorbeeld de huid verbeteren, littekens vervagen of haaruitval tegengaan.” Eenmaal terug in België bouwde hij mee de Lightfalls Clinic op in Melle waar hij nog steeds werkt.

Bram Biesbrouck (31) is de partner van Chris. Hij was tot voor kort tuinaanlegger van beroep. “Ik was echter al een paar jaar op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik wilde vooral een beroep met meer sociaal contact. Uiteindelijk kregen we het idee om samen de Anovo Clinic op te richten. Voor de locatie viel onze keuze op Gits dat centraal in West-Vlaanderen ligt en niet te ver is van onze woonplaats Meulebeke.”

Skinboosters

Naast de PRP-behandeling kun je bij Chris terecht voor tal van andere cosmetische ingrepen. “Voor botox, fillers en skinboosters ben je bij ons aan het juiste adres. Hierbij vinden we het wel heel belangrijk dat het op een natuurlijke manier gedaan wordt. We hanteren het principe dat het er niet gemaakt mag uitzien. Bij sommige bekende personen ligt het er vingerdik op en dat zien we zelf niet zo graag. Iemand van vijftig die geen enkele rimpel heeft, vinden we niet naturel.”

Naar eigen zeggen is de markt voor dit soort ingrepen elk jaar groeiende: “We leven steeds langer en vandaag de dag staan 70-jarigen nog midden in het leven. Dat willen ze dan ook uitstralen. Iedereen vindt het trouwens leuk om er goed uit te zien. Hoewel er nog veel taboes bestaan over onze sector, komen steeds meer mensen en BV’s er openlijk voor uit dat ze een behandeling hebben ondergaan. Zelf merkten we dat ook in onze vriendenkring. Toen ze wisten dat Bram zich liet behandelen met botox en PRP, waren er plots heel wat kandidaten”, klinkt het.

Prijskaartje

Mettertijd willen Chris en Bram evolueren naar een team van verschillende artsen, verpleegsters maar ook voedingscoaches. “Om vanbuiten te stralen, werken we ook van binnenuit. Voedingscoaches baseren zich op DNA-tests en bloedafnames om advies te geven op vlak van leefstijl, voeding en medicijnen. Of bijvoorbeeld een vitamine-infuus zoals Siska Schoeters onlangs mee uitpakte, kan bij ons ook.”

Aan deze behandelingen hangt natuurlijk ook een prijskaartje: “Voor een inspuiting met botox, mag je al snel 160 euro rekenen per spuit. We werken met producten die duur zijn in aankoop en dat maakt dit nog altijd een luxemarkt.”

Van de keuze voor West-Vlaanderen heeft Antwerpenaar Chris geen spijt. “Ik hou van het hartelijke karakter van een West-Vlaming. Bovendien is een West-Vlaming ‘preus’ en vindt men het belangrijk om er goed uit te zien. Niet onbelangrijk voor onze kliniek.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.