https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Anouk Bouckenooghe uit Hooglede is 21 in 2021: “Ik zou graag nog heel wat van de wereld verkennen”

(foto JT)
Redactie KW

21, het is een magische leeftijd, en al zeker als je die verjaardag mag vieren in het jaar 2021. Wij vragen wekelijks een van hen naar hun plannen, dromen en verwachtingen.

Anouk is de dochter van Steven Bouckenooghe en Saskia Desot. Ze volgde haar middelbare studies in het Klein Seminarie en het Viso. Ondertussen studeert ze voor laborante aan de Howest in Brugge. Maandag start ze er aan haar derde en laatste jaar. “We zitten terug in code groen waardoor alles gelukkig weer zal verlopen als voor de coronaperiode.”

Heb je nieuwe dingen ontdekt tijdens de lockdown?

“Ik heb eigenlijk heel erg veel gesport. Vroeger danste ik vaak maar dat heeft toen een tijdje op een laag pitje gestaan. Tijdens de lockdown verveelde ik me vaak en legde ik me toe op lopen. Zo ga ik nog steeds drie keer per week een kilometer of zes gaan lopen en doe ik ook geregeld nog wat krachttraining.”

Wat staat bovenaan je bucketlist?

“Veel op reis gaan! Ik heb deze zomer voor het eerst gereisd zonder mijn ouders. Ik trok samen met twee vriendinnen naar Kroatië waar we heel wat steden hebben bezocht. Het smaakt naar meer en ik zou graag nog heel wat van de wereld verkennen. Bekende steden zoals Rome en Barcelona staan nog op mijn lijstje en ik wil ook naar Griekenland.”

Hoe zie je jezelf binnen tien jaar?

“Ik hoop om eerst een paar jaar als laborante te kunnen werken maar ik ben van plan om ook een lerarenopleiding te volgen. Lesgeven in een hogeschool zelf lijkt me wel wat.”

“Ik ben ook een grote kinderfan dus ik wil een eigen gezinnetje met een stuk of drie kinderen. De locatie zal een beetje afhankelijk zijn van waar ik precies werk. Maar momenteel zit ik nog heel erg goed in hotel mama, ik ben van plan om hier zo lang mogelijk te blijven en ondertussen verder te sparen.”

Wat zijn je hobby’s?

“Ik kook erg graag. Ik zit op kot en ik maak geregeld eten klaar voor mijn vriendinnen. Mijn sushi en poké bowl zijn steevast een succes. In het middelbaar volgde ik de opleiding schoonheidsverzorging. Zo doe ik af en toe wel eens een pedicure, epilatie of leg ik gelnagels. Ik kijk af en toe wel eens Netflix, maar nooit een hele dag. Zo volg ik de series You, Lucifer en Bridgerton.”

Waar kan je je aan ergeren in onze maatschappij?

“De onvriendelijkheid van veel mensen stoort me wel. Ik ben zelf een opgewekte persoon die altijd aan het lachen is en altijd goeiedag zegt tegen de mensen. Maar 75 procent van de mensen zegt helemaal niks terug terwijl het echt niks kost om gewoon even vriendelijk te zijn.”

(JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.