Anouk Baekelandt en Volley Heuvelland op schema voor promotie: “Aan de titel willen we nog niet te veel denken”

Anouk Baekelandt kijkt uit naar de topper tegen Sportiva Langemark B. (foto EF) © Eric Flamand
Redactie KW

De 19-jarige Anouk Baekelandt maakt samen met zus Hanne deel uit van de kern bij Volley Heuvelland. Het doel dit seizoen is om te promoveren naar Promo 3, en met een voorlopige tweede plaats in de stand zit de jonge ploeg van Volley Heuvelland volledig op schema.

De match van vorig weekend tegen Vosta Staden werd uitgesteld door enkele hoogrisicocontacten. Het vizier kan dus gericht worden op de topper tegen Sportiva Langemark B van komende zaterdag. “Het wordt een zeer belangrijke wedstrijd”, blikt Anouk Baekelandt vooruit. “We delen de tweede plaats met Sportiva, het resultaat van zaterdag zal duidelijk maken hoe ver onze ambities dit seizoen mogen reiken. Aan de titel willen we nog niet teveel denken, het belangrijkste is om te promoveren. Dat kon vorig seizoen al, maar de stopzetting van de competitie gooide roet in het eten. We komen met veel vertrouwen aan de opslag. Het loopt dit seizoen heel goed en als we ons niveau van de voorbije weken halen, moeten we de drie punten thuis kunnen houden. Onze ploeg speelt al een tijdje samen en dat merk je steeds meer in de matchen. Ook de nieuwe speelsters zijn heel vlot ingepast.”

Opslag als wapen

Thuis bij de Wijtschaatse Anouk Baekelandt is het volleybal vaak gespreksonderwerp nummer één. “Mijn zus Hanne speelt bij ons, en mijn mama Karin Steyaert is de secretaris van de ploeg. We kunnen dus samen naar de trainingen en matchen gaan. (lacht) Zelf ben ik als middenspeelster tevreden met het niveau dat ik dit seizoen haal. Ik speel voornamelijk bij de reserven maar krijg ook geregeld mijn kans in de hoofdmatch. Dan kom ik vooral in om met mijn opslag iets te forceren. Onze coach Wim Vercruysse hamert er op training op dat de opslag een belangrijk wapen is, en dat werpt zijn vruchten af”, besluit Anouk Baekelandt, die het volleybal combineert met haar studies als verpleegkundige in Kortrijk. (TVI)

Zaterdag 27 november om 16 uur: Volley Heuvelland – Sportiva Langemark B.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.