Anonieme schenker bezorgt mama’s die het minder breed hebben een fijne moederdag

Een hartverwarmend verhaal in Veurne dit weekend. De KVLV van Steenkerke leverde er al voor de 20e keer ontbijtmanden aan huis op moederdag. Een gulle, anonieme schenker betaalde maar liefst 18 mandjes voor mama’s die het met wat minder moeten doen.

Veroniek Pylyser en haar collega Hilde Van der Steen van het Sint-Vincentiusgenootschap kwamen de 18 mandjes afhalen bij Francine Lagache (KVLV bestuurslid) op de Grote Markt van Veurne;

Op moederdag slaagde de KVLV van Steenkerke er voor de 20e keer in om bij honderden gezinnen in Groot-Veurne -en voor de eerste keer ook in Pervijze- een rijkgevulde ontbijtmand aan huis te bezorgen. Op de Grote Markt van Veurne haalde het Sint-Vincentiusgenootschap 18 mandjes af om te schenken aan moeders die het niet zo breed hebben. Een gulle anonieme schenker betaalde alle 18 mandjes.

In totaal werden er 850 mandjes bedeeld tussen 7 uur en 9 uur. Sommige gezinnen bestelden enkele mandjes en organiseerden samen een gezellig ontbijt in familie- of vriendenkring.

Een deel van de opbrengst gaat ook ieder jaar naar een goed doel. Deze keer gaat een cheque naar het project ‘Boeren op een Kruispunt’. Dit is een vzw die zorgt voor begeleiding van landbouwbedrijven in moeilijkheden.

(JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.