Anonieme horecaweldoeners uit Blankenberge zijn bekend: “Eén keer bijna betrapt”

De weldoener liet bij iedere zaak dit pakketje achter. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

De voorbije weken werd er in Blankenberge heel wat gespeculeerd over de anonieme weldoener die in de nacht van 4 op 5 mei bij elke horecazaak een kleine attentie achterliet. Kelly Vandierendonck van bistro Kali-Bar maakt zich nu met tegenzin bekend. “Maar vroeg of laat was het toch uitgekomen.”

Een papieren zakje met daarin een balpen en sleutelhanger met de hashtag ‘Samen Sterk’, een kaarsje en wat snoepjes. Elke horeca-uitbater in heel Blankenberge, ook in deelgemeente Uitkerke, kreeg er begin mei eentje in de bus. Een maand later, uitgerekend op de dag dat de horeca weer opstartte, is het mysterie opgelost. “De mensen bleven maar vissen, dus het zou op den duur toch wel aan het licht zijn gekomen”, grijnst Francky De Braekeleir, die de actie op touw zette samen met Kelly Vandierendonck, de uitbaatster van bistro Kali-Bar.

Hart voor horeca

“Het was haar idee,” aldus Francky, “maar we hebben allebei een hart voor de horeca.” De ‘partners in crime’, zoals ze zichzelf noemen, wilden de horeca op hun manier een hart onder de riem steken. “We zijn om halfelf ‘s avonds op pad gegaan, als twee dieven in de nacht. Het was spannend en heel leuk om te doen. Eén keer werden we bijna betrapt”, glimlacht Kelly, die eigenlijk liever anoniem had willen blijven. “Maar zoals Francky al zei: vroeg of laat was het toch uitgekomen.” Bij het verrassingspakje stak ook de poëtische boodschap ‘de mensheid wordt banger, maar de liefde zingt langer’. Kelly en Francky zijn er tot halfdrie ‘s morgens mee bezig geweest om alle pakjes – in totaal bijna 170 – uit te delen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier