Annie Vera verhuisde van Wielsbeke naar Heule: “En het is hier wreed goed”

Kurt Vandemaele
Kurt Vandemaele Reporter

Kurt Vandemaele trekt door de straten van Kortrijk en stelt aan de voorbijgangers één vraag: “wie ziej gie?”. Een vraag die velen onder ons zo vaak zouden willen stellen. De antwoorden krijg je hier te zien in de videoreeks ‘De Kortrijkzaan’. Leer de mensen uit je buurt kennen. Maak kennis met Annie. De vrouw die denkt dat haar achternaam uit Spanje komt en die van Wielsbeke naar Heule verhuisde om dichter bij haar oudste dochter te wonen.

Annie Vera. Mooie naam, nietwaar? Zelf denkt Annie dat de naam uit Spanje komt. Het zou wel kunnen. Ze heeft een temperament dat een beetje Spaans aandoet. Ze staan nog net niet met de castagnetten te zwaaien wanneer ze in de Kortrijksestraat in Heule vertelt dat ze nog niet lang in de Tinekesgemeente woont.

Zij en haar man zijn naar Heule verhuisd omdat ze na de verkoop van hun huis in de buurt van hun oudste dochter wilden wonen. Die woont in Gullegem en heeft vijf kinderen. Zelf heeft Annie drie kinderen. Ze heeft nog een dochter in Meulebeke en een zoon in Waregem. Maar Meulebeke en Waregem waren geen opties. Heule wel. Hoewel ze helemaal niet bekend waren met de gemeente.

Maar de kennismaking viel mee en intussen zijn zij en haar 80-jarige man goed ingeburgerd. Annie vindt Heule ‘wreed goed.” Ook al moet ze tegenwoordig een heel stuk verder stappen om nog een brievenbus te vinden. Gelukkig. Anders waren we haar nooit tegengekomen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.