Annie Vanbiervliet zegt mannen van de MAN in Torhout vaarwel

Centraal Annie Vanbiervliet (60), omringd door de hele equipe van de MAN-garage aan de Noordlaan. © Foto JS
Johan Sabbe

Her en der werd er vrijdagavond een traantje weggepinkt in de stoere mannenwereld van de vracht- en bestelwagengarage MAN aan de Noordlaan, vlakbij de rotonde met de smeedijzeren paarden. Administratief bediende Annie Vanbiervliet, net 60 geworden, beëindigde er na dertig jaar haar beroepsloopbaan.

De personeelsleden verrasten Annie met een kort moment van hulde en overhandigden haar een mooi kerststuk, dat ze in deze eindejaarsperiode zonder twijfel zal koesteren. Dertig jaar wel en wee op dezelfde werkplek laat je niet zomaar achter je.

Toen Annie op 26 november 1988 in dienst trad – op dat moment als parttime poetsvrouw – was Emma De Loore een baby van amper drie weken. Intussen is Emma, die in de J.F. Willemsstraat in Wijnendale woont, een jonge vrouw van 30 geworden. En zie: ze volgt Annie in haar administratieve baan op.

Annie woont met haar man Alain Besegher in de Aartrijkestraat in Torhout. Ze hebben drie kinderen Alexander, Frederique en Angelique en vier kleinkinderen: Jillian, Justin, Tibo en Lize.

De warme sfeer missen

Aanvankelijk werkte Annie in het Torhoutse Sint-Augustinustehuis, dat toen nog rusthuis in plaats van woonzorgcentrum heette. Ze vervulde er diverse taken. In het najaar van 1988 volgde de overstap naar de MAN-garage.

“Eerst heb ik bij MAN zo’n drie jaar als poetsvrouw gewerkt”, doet ze haar verhaal. “Maar na verloop van tijd werd ik al eens gevraagd om de telefoon aan te nemen en om kleine administratieve werkjes te doen, al was het maar de post sorteren. En zo is van het ene het andere gekomen en kon ik me opwerken tot volwaardige hulp in de bedrijfsadministratie. Ik slaagde daarin zonder er ooit studies voor gedaan te hebben en ben daar best wel trots op.”

Annie werd geleidelijk aan een rots in de branding in de kantoren van de Torhoutse MAN-garage. Iemand waarbij je als collega ook al eens je hart kon luchten, als je daar behoefte aan had. “Ik heb in de administratie veel geleerd van Raf Naessens, die intussen al zes jaar met pensioen is”, aldus Annie. “Ik ben hem dankbaar.”

“Ik zal de warme sfeer en de collega’s missen, maar mijn man en ik kunnen nu nog meer genieten van onze hobby: wandelen!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier