Annick Garsbeke is poezenmama en poezenplusmama van Jimmy

Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Annick Garsbeke uit de Kasteeldreef in Oudenburg is een echte kattenmadam. Bij haar wonen twee poezen, Frostie en Toulouse en daarnaast komt de kater Jimmy van haar achterburen zich dagelijks bij haar nestelen. Van de lockdown trekt de kat zich niets aan: hij verhuist tijdens de dag regelmatig van zijn eigen huis naar dat van Annick.

“Poezenmama en poezenplusmama zijn twee namen die ik regelmatig te horen krijg”, lacht Annick Garsbeke, getrouwd met Danny Michiels. “Wie mij kent, weet dat ik een poezenmadame ben. Bij ons wonen twee katten maar ik ben ook zot van alles wat met katten te maken heeft. En ja, ik draag ook wel eens iets met een afbeelding van een poes.”

“Ik hou van het gezelschap van poezen in huis en zorg ook voor zwerfkatjes die weten dat ze bij mij eten krijgen”, voegt Annick er nog aan toe.

Twee broertjes

“Een viertal jaar geleden kreeg ik van mijn dochter Ine een nieuw klein katje dat we Toulouse noemden. Hij kwam uit een nestje waar er nog twee over waren. Onze vrienden en achterburen Caroline en Luc namen zijn broertje Jimmy in huis”, vertelt Annick. “We wisten direct van elkaar dat we elk een broertje uit het nest hadden.”

“Op een keer zat Jimmy bij ons in de tuin. Hij kwam direct op mij af toen hij mijn stem hoorde. De baasjes van Jimmy gingen op reis en, alhoewel iemand voor hem zorgde, kwam hij naar ons toe. Hij wilde niet alleen thuis zitten, zeker? In het begin kwam Jimmy alleen naar hier toen Caroline en Luc weg waren. Dat is intussen fel veranderd want Jimmy woont nu de helft van de tijd bij hen en de helft bij ons”, weet Annick.

Berichtjes en foto’s

“Caroline is altijd gerust als ze weet dat hij hier is: we sturen elkaar dan ook geregeld een smsje of een foto. Zo van ‘Jimmy is bij ons’ of ‘Jimmy is thuis’. Hij komt hier graag slapen, kent de beste plek op zolder waar een grote zetel met dekentjes staat voor de poezen. Als Jimmy naar beneden komt, is het omdat hij honger heeft. Na zijn maaltijd moet hij naar buiten en gaat hij voor enkele uurtjes naar huis”, weet Annick, die ondertussen goed zijn rituelen kent. (LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier