Annelies Vancoillie uit Geluveld wint onze voetbalpronostiek: “Een echt familiegebeuren”

"Onze tactiek verklap ik niet", lacht pronostiekwinnares Annelies Vancoillie. (foto ZB)
Redactie KW

Annelies Vancoillie is de eindlaureaat van de voetbalpronostiek van deze krant. Het is de zesde keer dat de familie Vancoillie onze pronostiek als primus afsluit. En daar hebben ze een speciale aanpak voor.

Praktisch wekelijks konden we de naam van Annelies Vancoillie (28) terugvinden in ons blad bij de top tien van de pronostiekers in de Krant van West-Vlaanderen. Vorige week werd ze officieel uitgeroepen als laureaat voor het seizoen 2019-2020. “Ik was nog niet geboren toen mijn vader al deelnam aan de pronostiek“, vertelt Annelies, die werkt als opvoeder bij MFC De Hoge Kouter in Kortrijk. “Enkele jaren later is hij beginnen spelen op mijn naam en de naam van mijn zus Anneleen. Zo werd onze interesse ook gewekt. Het is voor mijn vader, mijn zus en ikzelf een wekelijks ritueel.”

Het leukst vindt Annelies het ophalen van de formulieren. “We vullen wekelijks ongeveer 300 formulieren in en ik schat dat we ongeveer 220 plaatsen hebben waar we ze ophalen in Geluveld, Beselare, Zandvoorde, Passendale, Zonnebeke, Geluwe, Kruiseke, Zillebeke, Hollebeke, Ieper, Bissegem. Mijn tante en oom hebben hun eigen ronde in de regio Bissegem. De pronostieken leggen de mensen soms klaar op verschillende plaatsen zoals, in een bokaal, in een struik, brievenbus, onder de mat.”

Ophalen is een gezinsactiviteit. “We krijgen ook hulp van mensen die pronostieken verzamelen voor ons, waarvoor we iedereen dan ook willen bedanken. We beginnen er al aan op vrijdagavond. Ook op zaterdag en zondag zijn we op pad. Zaterdagvoormiddag doen we zelfs twee rondes. Dan haalt mijn zus Anneleen meestal met de fiets formulieren op terwijl mijn papa en ikzelf op pad zijn met de auto. Op dinsdag- en donderdagavond halen we nog een laatste deel op. Tijdens het ophalen kom je in contact met jong en oud, met wie je babbeltjes kan slaan. En als je het met de fiets kunt doen, is het goed voor de conditie.”

Tien keer?

“Het invullen is een werk van mijn papa”, gaat Annelies verder. “Op maandag installeert hij zich aan zijn bureau en begint hij aan het grote werk. Alle eer is dus voor hem. Hij doktert de tactiek uit en volgt het voetbal op de voet. De hele maandag is hij ermee bezig en ook op woensdag en donderdag werkt hij eraan.”

Op de vraag of er een speciaal systeem is om de pronostiek in te vullen, geeft Annelies niet te veel prijs. “Hoe meer formulieren, hoe beter. En je hebt natuurlijk de nodige portie geluk nodig”, lacht ze.

Het gezin Vancoillie speelt enkel met de pronostiek van de Krant van West-Vlaanderen. “Het is een leuke pronostiek en hij zit goed in elkaar, veranderingen zijn er zeker niet nodig. Volgend seizoen doen zijn we zeker opnieuw van de partij, maar dan spelen we op de naam van mijn zus. Het is een echte gewoonte geworden. We zouden het niet meer kunnen missen. Het zou toch mooi zijn mochten we tien keer laureaat kunnen zijn.”

Naast het spelen op onze pronostiek is Annelies KLJ’er in hart en nieren en engageert ze zich als regionaal vrijwilliger binnen de KLJ. Bovendien is ze ook politiek actief als gemeenteraadslid bij #Team8980. (NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier