Annelies Missiaen nam op 1 april ‘t Belfort in Izegem over van haar schoonouders

Wissel van de wacht bij Belfort in Izegem: Hilde D'hondt, Marc Geldhof, Annelies Missiaen en Selien Maertens. © foto Frank
Wouter Vander Stricht

Door het coronavirus kon het café in de Roeselaarsestraat tegenover de zij-ingang van de Sint-Jozefskliniek niet openen, maar maandag is het zover.

Aan het concept van brasserie-tearoom ‘t Belfort verandert ze niets. Enkel de sluitingsdag op woensdag ruilt ze in voor zondag. Maar Annelies Missiaen wil het werk van haar schoonouders Marc Geldhof en Hilde D’hondt verderzetten. Begin 2016 openden Marc en Hilde de deuren van ‘t Belfort, dat vroeger een gewoon café was en dat helemaal in een nieuw jasje werd gestopt. “Van de eerste dag was het hier volle bak”, zeggen Marc en Hilde. Marc had daarvoor jarenlang een tearoom gerund op het Marktplein in Harelbeke, maar het gebouw werd onteigend en Marc vond zijn nieuwe uitdaging in Izegem. Samen met Hilde die jaren een kapsalon had in diezelfde Roeselaarsestraat.

Annelies heeft een parcours afgelegd in de personeelsbranche en zat tot voor kort in de bouwsector. Maar ‘t Belfort is geen onbekend terrein voor haar. “Bij grotere evenementen als de Batjes, Izegem Koers of de Patersmarkt kwam ik al helpen.”

Hard werken heb ik geleerd op de boerderij van mijn vader

Annelies groeide op op het landbouwbedrijf van haar ouders in de Gentseheerweg, ze is getrouwd met Dieter Geldhof. Het koppel woont in Lendelede. In ‘t Belfort krijgt Annelies de steun van Selien Maertens die ook al meewerkte met Marc en Hilde. In ‘t Belfort kun je ‘s morgens terecht voor een ontbijt, elke middag is er een dagschotel, maar je kunt ook van de kaart kiezen.

Taart van de dag

Via Facebook en Instagram kun je de menusamenstelling volgen. In de namiddag fungeert ‘t Belfort als brasserie en serveert men ook telkens een taart van de dag. “Ik heb altijd een passie voor de horeca gehad”, verklaart Annelies haar carrièreswitch. “En hard werken heb ik geleerd op de boerderij van mijn vader.”

‘t Belfort beschikt zowel voor- als achteraan over een terras. “We zullen nog twee derde van onze bezetting kunnen aanhouden. We maken het veilig, maar ook gezellig.” Straks hoopt Annelies de vertrouwde klanten weer te zien. “Nog niet iedereen wist van de wissel die er op komst was. Het is ook spijtig dat mijn schoonouders geen afscheid konden nemen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier