Annelies Fraeyman is het brein achter ‘illustra’lies’ in Deerlijk

Annelies Fraeyman maakt illustraties en raamtekeningen.© DRD
Annelies Fraeyman maakt illustraties en raamtekeningen.© DRD
Redactie KW

Creatief bezig zijn in het algemeen en tekenen in het bijzonder. Dat is de grote passie van Annelies Fraeyman. Zij is het gezicht achter de kleurrijke en vrolijke ontwerpen van illustra’lies. Heel wat bedrijven en gemeenten deden al een beroep op de creatieve diensten van de goedlachse illustrator en grafisch ontwerper.

De creatieve microbe had Annelies Fraeyman (47) al op prille leeftijd te pakken. Samen met haar man Simon Struyve en haar twee zonen Bram en Jasper woont ze in de Oliebergstraat in Sint-Lodewijk. “Ik heb altijd graag getekend. Ik wilde al van jongs af tekenjuf worden”, start Annelies haar verhaal.

“Een logische stap was dan ook dat ik vanaf het derde jaar middelbaar onderwijs beeldende kunsten heb gestudeerd aan het VTI in Kortrijk. Daarna volgden nog vier jaar grafische vormgeving aan Sint-Lucas in Gent. Daar kreeg ik onder meer het vak ‘illustraties’ dat mij mateloos wist te boeien.”

Eigen bedrijfje

Annelies werkte tijdens haar professionele carrière lange tijd als grafisch ontwerper bij Lannoo Graphics, een afdeling van de Uitgeverij Lannoo Groep in Tielt. Ze kon er voluit haar creativiteit kwijt in het ontwikkelen van allerlei nieuwe producten. Ze gaf ook les aan de stedelijke academie voor muziek, woord en dans Peter Benoit in Harelbeke, die nu als HAP! ( Harelbeekse Academie voor Podiumkunsten, red .) door het leven gaat.

“Met mijn illustraties probeer ik altijd een ‘happy feeling’ uit te stralen”

“Maar ik miste iets heel belangrijks en dat was tekenen. Bovendien teken ik nog altijd liever zelf dan het bijbrengen bij cursisten ( lacht )”, gaat Annelies verder. “Zo’n 5 jaar geleden ben ik gestart als zelfstandig illustrator en grafisch ontwerper. Mijn bedrijfje draagt de naam ‘illustra’lies’, dat is de verkorte versie van ‘illustraties Annelies’. Daarin kan ik mijn grote passie, tekenen, volledig kwijt. Ik hou ervan om mooie en eerlijke producten te maken. Met mijn illustraties probeer ik altijd een ‘happy feeling’ uit te stralen.”

Illustraties en raamtekeningen

“Ik maak illustraties en raamtekeningen op maat voor bedrijven, gemeenten, handelaars, uitgeverijen… In samenwerking met de klant zorg ik voor unieke illustraties voor een merk, bedrijf, product of project. Als grafisch ontwerper probeer ik er altijd voor te zorgen dat lay-out en illustratie perfect matchen. Ik heb al opdrachten gedaan voor de meest diverse sectoren en ga geen enkele uitdaging uit de weg… Ik ga ook ter plaatse voor raamtekeningen op maat. Een leuke manier om etalages te pimpen of op een originele manier in de kijker te zetten.”

“Sinds kort heb ik ook een eigen webshop met vrolijke eco-wenskaartjes en toffe raamtekensjablonen. Tijdens de jongste eindejaarsperiode heb ik een eerste reeks wenskaarten gecreëerd. Ik ben nu volop aan het illustreren om de collectie verder uit te breiden. Ik heb nog volop plannen. Spannend is het wel… Met de raamtekensjablonen maak je je eigen illustra’lies-tekening en is fun gegarandeerd. Ook daar werk ik verder aan.” (DRD)

Info: illustra’lies, www.illustralies.be en lies@illustralies.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.