Annelien Jodts doet aan raamfotografie tijdens coronatijden

Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Deze coronatijd doet bij veel mensen mooie ideeën en initiatieven opborrelen. Zo ook bij Annelien Jodts uit de Zeeweg. “Ik ga met de fiets op pad om gezinnen door het venster te fotograferen. Zo kan ik mijn passie blijven uitoefenen. Ik doe dit gratis en zet de foto’s, met toestemming, op mijn Facebookpagina”, legt Annelien uit.

Annelien Jodts (31) woont sedert een tweetal jaar met haar vriend Wouter Gailliaert in Roksem. “Ik ben van Zandvoorde afkomstig en de liefde bracht me in de Oudenburgse deelgemeente.”

Beroepshalve is Annelien leerkracht wiskunde en wetenschappen. Ze geeft les aan de tweede graad in het Vesaliusinstituut in Oostende. Daarnaast is fotografie haar grote passie. “Als kind wilde ik altijd al foto’s nemen. Toen ik thuis zat na een operatie aan mijn schouder, besloot ik om bij Syntra een opleiding fotografie te volgen. En intussen ben ik zelfstandig fotograaf in bijberoep”, vertelt Annelien Jodts.

“Door corona zijn er veel opdrachten weggevallen. Maar ik wilde toch blijven fotograferen. Een collega gaf me een tip om raamportretten te maken van gezinnen of mensen alleen, vermits iedereen nu in zijn kot moet blijven. Wie dergelijke foto wou, kon me contacteren via mijn Facebookpagina. Ik deed dit gratis in de regio Oudenburg, Gistel, Jabbeke en Oostende. Ik ga niet met de auto op pad, maar met de fiets en heb intussen al 150 kilometer getrapt”, lacht Annelien.

Positieve boodschap

“Veel van de genomen foto’s werden besteld voor Moederdag, dikwijls voor de grootouders. Ik heb die met plezier gratis doorgestuurd via mail”, vertelt Annelien nog. “Ik ben al goed in mijn opzet geslaagd: mensen doen lachen, gelukkig maken, een positieve boodschap brengen en ook fotografie meer toegankelijk maken. Dergelijke raamfoto geeft de geportretteerde een andere kijk op de wereld, vind ik.”

“Iedereen die ik al gefotografeerd heb, fleurt ervan op. Je ziet alleen blije gezichten en dat is fijn. Het is wel niet altijd gemakkelijk om door het venster een foto te nemen. Je moet met veel elementen rekening houden, maar het lukt toch altijd”, besluit Annelien Jodts die sedert maandag 11 mei haar beroepsbezigheid als fotograaf mocht heropstarten. “Wie een shoot wil, mag me altijd contacteren op 0474 67 30 66.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier