Anne Tavernier uit Nieuwpoort verkoopt tweedehandse luxehandtassen

Altijd al gedroomd van een Delvaux-handtas, maar heb je het budget daarvoor niet? Dan biedt Anne Tavernier (51) met haar nieuwe webshop de oplossing. Zij verkoopt tweedehands handtassen in goede staat van luxemerken.

Anne Tavernier startte met een webshop. © (foto Bert Demasure)

Anne Tavernier is een ondernemende vrouw met roots in Oostende, maar woonachtig in Nieuwpoort. Recent startte ze haar nieuwe webshop Bags & More en daar zit de lockdown voor iets tussen. “Net zoals de rest van Vlaanderen hield ik grote schoonmaak. Plots zag ik mijn zwart Delvaux Calicot liggen in de kast. Ik had die op mijn 22ste gekocht met mijn eerste verdiende loon in de Delvaux-winkel in Oostende. Ik was er zo trots op”, vertelt Anne.

Bijna dertig jaar later zag ze de tas liggen, mooi opgeborgen in een stofzak en al jaren niet meer gebruikt. “Ik besloot het te verkopen en kreeg tot mijn verbazing dezelfde prijs als 30 jaar geleden”, vervolgt Anne. “Dat was de ‘trigger’ om met een webshop te starten. Mijn doel? Luxehandtassen mogen niet langer in de kast blijven liggen, maar verdienen een tweede leven. Gedaan met excuses zoals ‘Ik mag van mijn man geen handtassen weg doen’ of ‘Ik spaar het voor mijn dochter’. Het is wreed met die West-Vlamingen en hun spaargedrag.”

Luxueus

Anne is ervan overtuigd, als je twee jaar jouw handtas niet uit de kast hebt gehaald, je dat daarna ook niet meer zal doen. Waarom zou je de tas dan niet verkopen en met de winst iets nieuws kopen? “Ik ken wel wat dames met knappe handtassen en accessoires, want zelf ben ik er ook verzot op”, geeft ze toe. “Ik ben nog maar pas gestart met mijn webshop, maar toch kan ik al aardig wat producten van luxemerken aanbieden door mijn brede netwerk.”

Kopen en verkopen

Anne legt uit hoe ze daarbij te werk gaat. “Ik bel de dames op en vervolgens bezorgen ze me foto’s van het item dat ze willen verkopen. Als ik interesse heb, ga ik persoonlijk langs voor een inspectie. Als blijkt dat het product in goede staat en authentiek is, dan komen we samen tot een verkoopprijs. Tot 2.000 euro krijgt de klant 60 procent en boven de 2.000 euro 70 procent. Dat is zeer concurrentieel. Ik poets alles op en fotografeer. De verzending in België is gratis.”

“Ik ben allergisch aan nep. Kwaliteit en luxe staan voorop”

Anne focust op merken zoals Delvaux, Louis Vuitton, Chanel, Bottega Veneta, Prada, Lagerfeld, Tod’s, Gucci en Hermes. “Enkel originele items zijn welkom en liefst met een aankoopcertificaat en de stofzak of doos erbij. Hoe meer overtuigend, hoe beter de verkoop. En minstens even belangrijk, leder ruikt naar leder en naar niets anders. Ik ben allergisch aan nep en weet perfect waarop ik moet letten. Kwaliteit en luxe staan voorop.” (GUS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.