Anne Martens: “Situaties zoals station Oostende kunnen absoluut niet”

Anne Martens. © BP
Redactie KW

Waarnemend West-Vlaams gouverneur Anne Martens reageert verbolgen op de chaos in het station van Oostende op vrijdagavond. Toen stonden heel wat dagtoeristen op elkaar gepakt door een treinprobleem. De politie moest ingrijpen. “Als extra treinen toeristen gespreid naar de kust brengen, moeten ze de toeristen ook gespreid terug naar huis brengen.”

Vrijdagavond ontstond er in het station van Oostende chaos onder dagtoeristen. Dat kwam omdat het treinverkeer verstoord was geraakt nadat een trein stil was blijven staan ter hoogte van Jabbeke. Daardoor stond een massa toeristen bijeengepakt in het station.

Volgens waarnemend gouverneur Anne Martens, duurde het te lang voor de massa kon vertrekken. “Ik ben niet tegen extra treinen richting kust omdat ze zorgen voor spreiding. Maar er moet garantie zijn dat de toeristen ook gespreid weer naar huis kunnen vertrekken”, aldus Martens. De gouverneur wil dat NMBS voortaan beter aan crowd control doet. “Op deze manier is het risico te groot. Dat kan in deze tijden niet.” Verder is Martens positief over de drukte aan zee. “Het was vrijdag druk maar de strandplannen werken. De mensen worden goed gespreid en zaterdag is het al een pak kalmer aan zee.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten