Annabelle Maes (33) uit de Meulebekestraat 79 werkt in de sector van de reisverzekeringen, is theesommelier en heeft een eigen webshop om thee te verkopen aan particulieren, restaurants en winkels. Ze wordt ook gevraagd voor workshops.
...

Annabelle Maes (33) uit de Meulebekestraat 79 werkt in de sector van de reisverzekeringen, is theesommelier en heeft een eigen webshop om thee te verkopen aan particulieren, restaurants en winkels. Ze wordt ook gevraagd voor workshops.Annabelle houdt van reizen, andere culturen verkennen, talen, menselijk contact en ook van thee. "Thee heb ik altijd gedronken. Op internaat in Brugge was ik een uitzondering, want iedereen dronk koffie. Mijn ouders brachten thee mee uit India en zo werd mijn interesse gewekt. Als japanoloog ging ik in Japan wonen en ontdekte ik een maatschappij waar thee als water gedronken wordt : van 's morgens vroeg tot 's avonds laat, 's winters en 's zomers, warm of koud, verkwikkend of verkoelend", vertelt Annabelle. "Eens terug in België wilde ik zo veel mogelijk over thee weten. Ik volgde een interessante cursus theesommelier bij Syntra West in Brugge. Door mijn job als project manager bij Toyota Boshoku kon ik deze passie echter niet uitbouwen. Ik spendeerde één jaar in Polen, twee jaar in Japan en twee jaar in Duitsland, telkens met thee in mijn valies, want die zakjes vind ik maar niets. Na mijn terugkomst besloot ik het voorstel van mijn werkgever om nog eens drie jaar in Frankrijk te werken niet aan te nemen en in België te blijven. Ik startte mijn bedrijf Kaori, zodat ik in bijberoep thee kon importeren en online verkopen aan particulieren, restaurants, winkels. Je kan mijn thee ook vinden bij onder meer Cachet in Ingelmunster en restaurant Het Prinsessehof in Izegem."Annabelle merkte al vlug dat thee verkopen, gepaard moet gaan met beleving en educatie, omdat veel mensen met vragen zitten. "Vragen die vaak voorkomen zijn: waarom losse thee en geen zakjes, dat is toch veel gemakkelijker? Groene thee, wat is dat nu eigenlijk ? Daarom ben ik met workshops begonnen en die sloegen meteen aan. In deze tijden van online shoppen, hebben mensen heimwee naar contact met het product vooraleer ze iets kopen. Tijdens een degustatie kan je kennismaken met verschillende theesoorten en op zoek gaan naar wat je lekker vindt, want dat is bij iedereen anders. Het is leuk om in groep samen te ontdekken wat mensen van mijn assortiment vinden : het is eenvoudig, maar gevarieerd en een goed startpunt om van daaruit zelf van alles te gaan mengen of experimenteren. Bijvoorbeeld door zelf gedroogde rozenblaadjes uit je tuin of verse munt toe te voegen aan je Japanse sencha of een citroengrasinfusie", zegt Annabelle. "Thee bevat geen calorieën maar wel veel antioxidanten, dus is het gezond, maar het moet uiteraard steeds gepaard gaan met een gezonde levensstijl. Groene thee zal wel je metabolisme iets versnellen. Ik drink het vooral omdat het heel erg lekker en divers is. Bovendien zit er cafeïne in, in combinatie met L-theanine, wat zorgt voor een boost maar tegelijk ook kalmeert. Dit is mooi meegenomen op een weekdag vol stress, waar velen de ene koffie na de andere slurpen om toch maar alert te blijven. Door de aanwezigheid van cafeïne kan je er wel misselijk van worden als je thee op je nuchtere maag drinkt. Daarom zal ik bij groene thee of matcha (Japans groene theepoeder, red.) zeker iets eten.""Thee is ook een goed alcoholvrij alternatief, nu mensen zich steeds meer realiseren dat alcohol met mate gedronken moet worden. Op een feest ben je als bob vaak gedoemd tot saaie suikervarianten of water. Ik bied daarom lekkere, gezonde thee-alternatieven aan voor bedrijfsevenementen of feestjes."