Ann Van Petegem uit Geluveld blijft wachten op haar gehandicaptenparkeerplaats

An Van Petegem staat hier samen met gemeenteraadslid Koen Descheemaeker voor haar huis waar ze nu al lang wacht op een parkeerplaats. (foto ZB)
Redactie KW

Een hele tijd geleden kreeg Ann Van Petegem toezegging voor de aanleg van een gehandicaptenparkeerplaats voor haar woning in de Menenstraat. Maar ondertussen wacht ze nog steeds op de realisatie.

Ann Van Petegem baat samen met haar echtgenoot Alain Bouten B&B The Protea uit langs de Menenstraat in Geluveld. “De naam Protea is de nationale bloem van Zuid-Afrika”, vertelt Ann. “We hebben er 14 jaar gewoond.”

Minder mobiel

“Toen we terugkwamen zijn we gestart met de B&B in 1998. Ik denk dat we een van de eerste B&B’s van Zonnebeke waren. In Zuid-Afrika bestond dat reeds en daar vonden we onze inspiratie. Het is wel een plaats met geschiedenis hier. Alains vader en grootvader vervaardigden vroeger in dit gebouw machines voor de tabaksnijverheid en hier stonden frees- en draaibanken. De meeste van onze bezoekers zijn Engelstalig, ze komen van Canada tot Nieuw Zeeland.”

De laatste jaren is Ann wat minder mobiel geworden. “Daarom deden we een aanvraag aan de gemeente voor het aanleggen van een parkeerplaats voor gehandicapten voor de deur. Het gaat dus niet om een parkeerplaats voor onze gasten maar wel voor mezelf en natuurlijk mag die dan ook gebruikt worden door andere gehandicapten.”

“We dienden op 1 juli 2018 de aanvraag in. De hoofdreden was gebrek aan parkeerplaats voor de eigen deur. Tijdens het seizoen, als Bellewaerde open is, worden alle parkeerplaatsen hier ingenomen door Fransen. Die zijn immers gratis en in Bellewaerde wordt 8 euro gevraagd. Als je bijvoorbeeld naar de bakker rijdt, ben je heel zeker dat je bij thuiskomst geen plaats meer hebt voor je deur.”

Seizoen weer begonnen

“Een gemeentelijk ambtenaar kwam ter plaatse om zich te vergewissen van de toestand en op 14 oktober 2018 werd de parkeerplaats goedgekeurd. Maar zoveel maanden later hebben we er niets meer van gehoord en ondertussen is het seizoen in Bellewaerde opnieuw begonnen.”

Koen Descheemaeker, fractieleider N-VA in de gemeenteraad, werd door Ann aangesproken en vraagt zich af waarop er gewacht wordt. “Alles is volgens het boekje verlopen en na onderzoek kwam er een goedkeuring. Waarom moet dit zolang aanslepen? Zo’n parkeerplaats is gemakkelijk te realiseren en een grote kost is het zeker niet. Waarom dan de mensen zolang laten wachten?”

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier