Ann-Sophie Crabbe uit Moorslede wordt 21 in 21:“Door corona beginnen boksen”

Ann-Sophie Crabbe. (foto JS)©jan_stragier Jan Stragier
Ann-Sophie Crabbe. (foto JS)©jan_stragier Jan Stragier
Redactie KW

21, het is een magische leeftijd, en al zeker als je die verjaardag mag vieren in het jaar 2021. Wij vragen wekelijks een van hen naar hun plannen, dromen en verwachtingen. Ann-Sophie Crabbe is de dochter van schepen Sherley Beernaert en Peter Crabbe. Ze woont in Slypskapelle, maar studeert in Gent. Daar volgt ze een lerarenopleiding. Ann-Sophie heeft nog een broer Alexander. Op 8 december viert ze haar 21ste verjaardag.

Kijk je er naar uit om straks 21 jaar te worden in 2021?

“Ik herinner me nog heel goed mijn achttiende verjaardag in 2018. Het was een fantastische dag. Totaal uit het niets was er plots een verrassingsfeest met familie en vrienden. Ik verjaar pas in december. Hopelijk kan er dan terug iets georganiseerd worden.”

Hoe heb je het voorbije rare coronajaar beleefd?

“Ik heb vooral de persoonlijke contacten met familie en vrienden gemist. In deze coronatijden is het best eenzaam op kot in Gent. Hopelijk resulteren die eenzame studeermomenten straks wel in goede resultaten bij de examens. Ik doe aan paardrijden en ben blij dat ik ondanks corana wekelijks naar mijn paard Balot kon.

Naar wat kijk je nu vooral uit?

“Ik durf me zelf wel een globetrotter te noemen. Ik hou ervan om nieuwe culturen te ontdekken. Zo heb ik bijvoorbeeld mijn hart verloren in het Verre Oosten.”

Welke zomerplannen heb je?

“Vorige zomer viel in het water door het overlijden van mijn grootmoeder. Ik kijk er nu vooral naar uit om op vakantie te gaan. Met vrienden trekken we er op uit naar Umbrië. Verder hoop ik deze zomer ook nieuwe mensen te leren kennen. Wie weet kom ik deze zomer ook de prins op het witte paard wel tegen.”

Heb je tijdens de coronaperiode nieuwe hobby’s ontdekt?

“Tijdens de coronacrisis had ik nood aan een manier om mijn frustraties weg te werken. Boksen bleek de ideale uitlaatklep. Ik kijk wekelijks uit naar de bokssessie met Wim Van Laethem.”

Wat zijn je favoriete series?

“Mijn favoriete series zijn Suits en Outlander . Lupin wist ik ook wel te smaken. Ik hou van de acteertalenten van Omar Sy.

Ben je een familiemens?

“Zeker. Zelfs in deze blokperiode kijk ik erg uit naar het wekelijkse bezoekje van mijn ouders en broer. Ik geniet er echt van om in Gent gezellig iets te eten en te drinken. De wekelijkse paardrijles op vrijdag met mijn bompa is ook een moment waar ik erg naar uitkijk. Nadien eten we een hapje of stekken we een frietje.”

Hoe zie je jouw toekomst?

“Ik volg de lerarenopleiding aan de Artevelde Hogeschool in Gent. Ik heb nog twee jaar te gaan, maar kijk wel al erg uit naar de stages die ik volgend jaar mag geven. Ik hoop de opleiding succesvol te beëindigen en daarna een leuke school te vinden om les te geven. Daarnaast hoop ik nog een stukje van de wereld te zien en zorgeloos te kunnen genieten van het leven.” (BF)