Ann De Craemer begint met eigen taalbureau Tikgoud

Ann De Craemer: “Ik streef naar perfectionisme.”©Wouter Meeus foto WME
Ann De Craemer: “Ik streef naar perfectionisme.”©Wouter Meeus foto WME
Redactie KW

De naam Tikgoud doet bij velen niet meteen een belletje rinkelen, maar het gezicht achter het taalbureau is Ann De Craemer. Bij vele West-Vlamingen wordt ze geassocieerd met het Groot Vlaams Wielerwoordenboek, dat ze samen met Michel Wuyts uitbracht.

“Ik deed al een paar jaar eindredactie en copywriting”, zegt Ann. “Met Tikgoud wil ik dit nu officieel maken. Die digitale zichtbaarheid is in onze tijd heel belangrijk. Klanten moeten me kunnen vinden. Zeker nu veel bedrijven en organisaties door corona beseffen hoe belangrijk online zichtbaarheid is en daardoor veel hoger inzetten op digitale communicatie.” Naast haar ervaring als auteur liggen ook haar studies in diezelfde lijn. “Ik heb Germaanse taal- en letterkunde gestudeerd. Noem me gerust een taalnerd, want ik kan mij dood ergeren aan taalfouten.”

Tikfout wordt tikgoud

De keuze om van start te gaan met Tikgoud heeft dus met haar liefde voor taal te maken. “Ik ben literair auteur, maar wil niet alleen maar boeken schrijven. Ik wil ook op andere vlakken met taal bezig zijn. Als kind had ik altijd wel een droom om een eigen zaak op te starten, dus die droom wordt nu werkelijkheid.”

Tikgoud betreedt veel vlakken van de geschreven taal. “Wie een tekst heeft, maar er niet tevreden over is, kan bij ons terecht voor de eindredactie. Wij zorgen voor het herschrijven van de teksten. Om op de naam terug te komen: van tikfout maken wij tikgoud.” (lacht) “Wie een tekst wil laten schrijven, kan ook bij ons terecht. Mijn achtergrond als journaliste is hier een voordeel. Ik ben het gewoon om heldere teksten te schrijven. Auteur zijn is ook een troef, want naast zakelijke kan ik ook creatieve teksten op papier zetten. Tikgoud verzorgt voor particulieren ook de eindredactie van manuscripten en scripties.”

Ook bij Tikgoud staat de klant centraal. “De klant is koning. We maken vooraf duidelijke afspraken zodat de klant nooit voor verrassingen komt te staan. Met Tikgoud streven we naar perfectionisme. Ik herlees een tekst 100 keer als het moet.” Ook al gaat ze van start in volle coronaperiode, toch kan Ann spreken van een goed begin. “We zijn heel goed gestart, want in drie weken tijd heb ik al drie grote klanten binnengehaald. Mij hoor je dus zeker niet klagen.” (KeMa)

Info: www.tikgoud.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.