Ann Boudolf en Rudy Velle van Lens Roses opgetogen met titel van hofleverancier

Ann Boudolf en Rudy Velle zijn bijzonder vereerd. © LI
Redactie KW

Op woensdag 20 november wordt het echtpaar Rudy Velle en Ann Boudolf van Lens Rose verwacht op het paleis in Laken. Samen met nog talrijke anderen worden ze dan aan koning Filip en koningin Mathilde voorgesteld.

Het is trouwens de koning die de titel Gebrevetteerd Hofleverancier van België toekent. De titel wordt verleend aan een particulier of persoon die de hoogste functie bekleedt in een bedrijf, na het indienen van een schriftelijke aanvraag, gericht aan de Heer Intendant van de Civiele Lijst van de Koning.

Om te voldoen moet het bedrijf een maatschappelijke zetel hebben in België, ingeschreven zijn in het handelsregister en minstens vijf jaar leveren aan het Huis van de Koning. “Wij leveren al vele jaren onze rozen aan de koninklijke familie, sedert 1991, toen we de kwekerij overnamen van Louis Lens. Koningin Paola is een trouwe bezoeker van onze kwekerij. Ze is heel geïnteresseerd en kent ook veel van rozen”, zegt Ann Boudolf.

Dat Ann en Rudy, en met hen ook Wouter, Sebastien, Camille en Wim, fulltime bij Lens Roses in dienst, de titel van hofleverancier krijgen, stelt hen zeer gelukkig. “Niet alleen voor ons een erkenning, maar voor de hele sector. We gaan elk jaar op zoek naar nieuwe rozen; intussen hebben we zo’n 800 variëteiten. De nieuwe rozen dit jaar zijn Alevia, een kleine struik, Sourire d’Isabelle, een roos die veel insecten en bijen aantrekt, en vooral Caroline’s Heart, een moderne heester ter ere van onze Caroline”, vertelt Ann Boudolf. Caroline Dombrecht, die mee in de zaak zat, werd op 14 mei 2018 door haar ex-partner in haar woning in Ettelgem vermoord.

In 2020 mag Lens Roses haar 150ste verjaardag vieren. Voor die verjaardag komt er uiteraard ook een nieuwe roos op de markt, de Lens Flair. De rozenkwekerij werd in 1870 opgericht onder de naam Boomkwekerijen Louis Lens. Eerst een boomkwekerij, maar de rozen namen al vlug de bovenhand. En ook Louis Lens was ooit hofleverancier. De zaak bevond zich in Onze-Lieve-Waver, maar verhuisde bij de overname door Rudy en Ann Velle-Boudolf naar Oudenburg. Ze kweken er nu een grote variatie: van elegante oude struikrozen tot klimrozen, liaanrozen, bodembedekkers, moschatahybriden, Engelse rozen, botanische rozen, theehybriden, tros- en stamrozen.

“We mogen dan nu hofleverancier zijn, niet alleen de koning is bij ons klant, maar elke klant is hier koning“, besluit Ann Boudolf.

(LI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier