Anke treedt voor het eerst op in eigen Slypskapelle

Anke Vandendriessche: "Tijdens mijn liedjes begeleid ik mezelf met een gitaar en een mondharmonica." (foto JS) © (foto JS)
Redactie KW

Op vrijdag 3 mei uit Slypskapelle treedt Anke Vandendriessche op in haar eigen gemeente. De zangeres gooide de voorbije jaren al verschillende keren hoge ogen tijdens een optreden voor het goede doel. In D’Oude Schole is het haar eerste optreden in samenwerking met de Moorsleedse gemeentelijke cultuurdienst.

Studente moraalwetenschappen aan de universiteit in Gent Anke Vandendriessche (18) is gepassioneerd door muziek. Dat resulteerde inmiddels al in enkele optredens. Zo kon Anke vorig jaar de 1.500 aanwezigen op het festival voor Reinert Rosseel bekoren. De Slypse was ook te zien Mith Fest, een festival in Kruiseke. Op vrijdagavond 3 mei treedt Anke op in D’Oude Schole in Slypskapelle. “Ik trad al verschillende keer op voor het goede doel, maar nu is het de eerste keer dat mensen echt tickets zullen kopen om me aan het werk te zien. Dat maakt het wel wat speciaal. Ja, ik zal waarschijnlijk wel wat zenuwachtig zijn, maar ik heb er vertrouwen in. Onder de aanwezigen zullen heel wat gekenden zijn zoals mijn ouders en enkele heel goede vrienden.”

Eerste cd

In het verleden volgde Anke al lessen notenleer en gitaar. Die gitaar zal ze tijdens haar optreden in D’Oude Schole ook bij zich hebben. “Tijdens mijn liedjes begeleid ik mezelf met een gitaar en een mondharmonica.” Anke schreef in het verleden heel wat eigen liedjes die ze ook tijdens het optreden zal zingen. Het publiek mag zich ook aan enkele covers verwachten. “Ik kies vooral voor Engelse nummers. Ik voel me er veiliger bij. Wanneer ik in het Engels zing, kom ik minder direct over. Misschien verstop ik er me er wel een beetje achter.” Anke bracht in 2017 een eerste cd’t je uit. Dit gebeurde na een samenwerking met de mensen van het Roeselaarse cultuurhuis de K-Trolle. “Ik volgde tekenacademie aan het SASK in Roeselare. Voor een opdracht moesten we naar de K-Trolle. Toen een van mijn medestudenten daar een gitaar zag staan ging de bal uiteindelijk aan het rollen.” Op de cd ‘She goes green’ staan elf nummers. “Voorlopig is er nog geen tweede cd. Ik heb wel al enkele nieuwe liedjes geschreven.”

Een van die nieuwe liedjes heeft Anke gemaakt in het kader van een wedstrijd van de stichting Auschwitz, een organisatie die beschikt over heel wat documentatiemateriaal over hetgeen er tijdens de Tweede Wereldoorlog in Duitse concentratiekamp is gebeurd. “Zij schreven een wedstrijd uit waarvoor ik een liedje schreef. Ik maakte een liedje over de Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog.” Anke werd uiteindelijk uitgeroepen tot winnaar van die wedstrijd. Haar prijs ontving ze tijdens de proclamatie in haar middelbare school, het Barnum in Roeselare. Plannen om aan andere wedstrijden deel te nemen heeft ze voorlopig niet. “The Voice is bijvoorbeeld wel leuk, maar wellicht niet iets voor mij. Ik zing echt graag liedjes die ikzelf gemaakt heb.”

JOC’N’Roll

Voor Anke is het momenteel aftellen naar 3 mei, het optreden in D’Oude Schole. Tickets voor het optreden zijn verkrijgbaar via de Moorsleedse cultuurdienst. Een ticket kost 5 euro, aan de deur betaal je een euro meer. Wie een cultuurabonnement heeft, betaalt slechts 3 euro. “Deze zomer treed ik op tijdens de JOC’N’Roll van het Dadizeelse jeugdhuis, maar verder staan er nog geen nieuwe optredens op de planning. We zien wel wat de toekomst op het gebied van muziek brengt. Ik merk wel dat ik het voorbije jaar aan naambekendheid heb gewonnen door andere het optreden tijdens het festival voor Reinert.” Meer informatie omtrent het optreden van Anke in Slypskapelle is verkrijgbaar via de Moorsleedse cultuurdienst.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier