Anja, Isabelle en Luna ontwerpen exclusieve mondkapjes op maat

Anja Vandenberghe, Isabelle Claerhout en Luna Pauwels maken exclusieve en herbruikbare maskers volledig op maat van de klant. © DRD
Redactie KW

Het zijn drukke tijden voor Anja Vandenberghe uit Deerlijk, haar vriendin Isabelle Claerhout en diens dochter Luna Pauwels uit Harelbeke. Zij zijn het creatieve brein achter www.mijn-mondmasker.be. Exclusieve en herbruikbare mondmaskers volledig op maat van de klant, daar staan ze voor.

“Half maart, onmiddellijk na het uitbreken van de coronacrisis, had ik contact met een oude schoolvriendin die op zoek was naar mondmaskers voor haar afdeling in AZ Delta”, start Anja haar verhaal. “Ik heb zelf een borduurbedrijfje, Borduurwerken Anja, en omdat er zo’n grote nood was, wou ik ook wel mijn steentje bijdragen. Luna, de dochter van mijn vriendin Isabelle, volgt mode en creatie aan het Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartinstituut in Waregem en we beslisten om de handen in elkaar te slaan en gezamenlijk een project op poten te zetten.”

“Ik heb in Harelbeke mijn schoonheidsinstituut en nagelstudio Isa’belle’s Nails & Beauty, maar was zoals zoveel zelfstandigen genoodzaakt om mijn zaak te sluiten”, gaat Isabelle Claerhout verder. “Waarom zou ik mij in die tijd dan niet nuttig maken en hen bijstaan? De zaak ging pas goed aan het rollen toen we onze intenties duidelijk maakten via sociale media. De vraag naar mondmaskers ‘boomde’ zodanig dat we een website opstartten. Mijn zolder werd in allerijl omgetoverd tot een heus atelier en sindsdien zijn we hier dagelijks ettelijke uren aan het werk. Ook familieleden helpen vrijwillig mee zodat er geen lange wachttijden zijn na de bestelling.”

Het is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby, rijk worden we er niet van – Anja Vandenberghe

“Rijk gaan we er niet van worden”, stelt Anja. De prijs voor een mondmasker (5 of 6 euro) dekt enkel de kostprijs van de materialen. De vele uren knip- en naaiwerk worden niet aangerekend. Het is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby en we hopen er Covid-19 sneller mee te verslaan… We kunnen niet genoeg benadrukken dat iedereen de nodige voorzorgsmaatregelen moet nemen. Het dragen van een duurzaam en wasbaar mondmasker is daarbij een must. We hebben al samengewerkt met Aveve Deerlijk, dat de opbrengst wil schenken aan de kinderboerderij Bokkeslot in Deerlijk.”

Geen filter

“Na een wat kalmere periode en de jaarlijkse vakantie is de vraag weer opgeflakkerd en beginnen de bestellingen weer aardig binnen te lopen. Omdat de tweede golf ontegensprekelijk op ons afkomt, werd in samenwerking met FTouch een ‘safety line’ uitgebracht. Deze maskers dragen de duidelijke boodschap om afstand te respecteren om mensen er blijvend attent op te maken hoe belangrijk het is om samen te proberen het virus te verslaan.”

“Wij produceren diverse exclusieve en herbruikbare mondmaskers tegen een voordelige prijs. De mondmaskers bestaan voor 100 procent uit katoen, zijn dubbel gelaagd, wasbaar, in alle maten verkrijgbaar, snel leverbaar en ontworpen volgens de wettelijke normen. In onze mondmaskers kan er geen filter geplaatst worden. Als je een filter plaatst, kom je namelijk weer in aanraking met het masker en heb je mogelijkheid op besmetting. Het is hygiënischer om het mondmasker dagelijks te wassen op 60 graden.”

(DRD)

Info: Isabelle Claerhout, 0498 46 02 28 en Anja Vandenberghe, 0485 78 17 85 en www.mijn-mondmasker.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier