De inkom rechts van de kerk wordt afgebroken en maakt plaats voor een glazen inkom. Het grote portaal met trappen blijft behouden voor grotere ceremonies. Op de eerste verdieping ko...

De inkom rechts van de kerk wordt afgebroken en maakt plaats voor een glazen inkom. Het grote portaal met trappen blijft behouden voor grotere ceremonies. Op de eerste verdieping komt een kantoorruimte. Van de conciërgewoning links van het gebouw blijft enkel de gevel. Erachter komen polyvalente ruimtes en de sacristie. In de kerk komt er een nieuw dak en wordt het gebinte zichtbaar. Er komt een podium voor het altaar met daarin alle techniek om de kerk ook te gebruiken als polyvalente zaal, voor bijvoorbeeld toneelopvoeringen, concerten of tentoonstellingen. De rode verfkleur aan de buitenkant verdwijnt, de oorspronkelijke gevelstenen keren zo terug.De werken kosten 1 miljoen euro, waarvan 30 procent subsidie van Vlaanderen. De rest betaalt de stad Oostende. De werken kunnen starten in 2016 als Vlaanderen haar fiat geeft.(EFOO)Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht