Angie uit Oostende wordt 21 in 21: “Borduren werkt ontspannend”

21, het is een magische leeftijd, en al zeker als je die verjaardag mag vieren in het jaar 2021. Wij vragen wekelijks een van hen naar hun plannen, dromen en verwachtingen. Dit is het verhaal van Angie Vyvey.

Angie Vyvey.© GLO
Angie Vyvey.© GLO

Angie Vyvey uit Oostende is geboren op 11 september 2000. Ze zit in de derde bachelor klinische psychologie aan de UGent en zit op kot. Haar papa overleed in 2007, haar mama werkt op de personeelsdienst van het AZ Sint-Jan, campus Serruys. Daarnaast heeft ze nog een zus, een halfzus en een pluszus en -broer. “Ingewikkeld, maar wel heel fijn.” (glimlacht)

Hoe ziet je doordeweekse dag eruit? En wat in het weekend?

“In de weekdagen slaap ik vaak echt lang uit. Ik neem mezelf telkens voor om vroeg op te staan en er een productieve dag van te maken, maar ik slaag daar helaas niet zo vaak in. In niet-examenperiodes bekijk ik overdag lessen en probeer ik die samen te vatten. Verder videochat ik af en toe met vrienden, kijk ik series op Netflix en ga ik soms wandelen. In niet-coronatijden geef ik op zondag leiding in de scouts. Dat doe ik samen met mijn beste vrienden, dus dat is echt iets waar ik ontzettend hard van geniet.”

Wat deed je om de lockdowns door te komen?

“Ik heb deze zomer een paar knalroze rolschaatsen aangeschaft waarmee ik vaak op de zeedijk ging rijden met wat muziek door m’n koptelefoon. Ik ben ook beginnen borduren. Dat werkt heel ontspannend.”

Is er ook tijd om een boek te lezen?

“Het is eerlijk gezegd al even geleden dat ik een boek gelezen heb. Het is iets wat ik wel heel graag doe, nochtans, maar het gaat me precies altijd sneller af om me voor de tv te zetten in mijn pauzes dan om daadwerkelijk aan een boek te beginnen. Vorige zomer ben ik begonnen aan ‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman. Ik ben er nog niet in geslaagd om hem in te lezen omdat ik wat uit de ‘flow’ geraakt ben, maar het staat wel op de planning.”

Hoe zit het met de generatiekloof? Vind je je mama ouderwets?

“Ik heb het op dat vlak – en vele andere vlakken – echt wel getroffen met mijn mama. Zij is heel ruimdenkend en leerde ons van jongs af aan al om open te staan voor nieuwe dingen en ideeën. Ik vind haar op veel vlakken dus wel erg ‘modern’ en mee met haar tijd. Er zijn zeker wel zaken waarover we van mening verschillen, maar het is niet zo dat er geen ruimte is voor discussie of debat.”

Hoe zie je jezelf over tien jaar?

“Ik zie mezelf wel deel uitmaken van het klassieke ‘huisje-tuintje-kindje-boompje’. Dat kan ik nu natuurlijk nog allemaal niet met zekerheid zeggen en bepalen, maar wat ik wel echt 100 procent zeker weet, is dat ik een kat, en liefst meerdere katten, zal hebben. Op beroepsmatig vlak ben ik er nog niet helemaal uit wat ik precies wil doen. Ik zie mezelf wel psycholoog worden en therapie geven, maar ik weet nog niet goed in welke setting dat precies zal zijn. Ik ben er gerust in dat alles wel helder zal worden met de tijd.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.