Angelique blaast café ‘t Westland nieuw leven in

Op de foto zien we Angelique Lewyllie met haar echtgenoot Filip Callewaert. (foto RB)
Redactie KW

Na twee jaar leegstand opent café-feestzaal ‘t Westland straks opnieuw de deuren. Angelique Lewyllie staat er vanaf zondag 1 december achter de tapkraan. Sint-Juliaan krijgt zo opnieuw een café.

Café-feestzaal ‘t Westland draagt al een lange geschiedenis met zich mee. Suzanne Brouckaert was de allereerste uitbaatster van wat toen nog De Steenbakkerij heette. In 1970 werd de voorgevel vernieuwd, een nieuwe zaal gebouwd én de naam veranderd naar ‘t Westland. Studentenclub Moeder Bets en voetbalploeg FC Sint-Juliaan vonden er onderdak en ook de boogschutters van Willem Tell, de Westlandkaartclub en de tafelvoetbalclub hadden er hun lokaal. Feest- en rouwmaaltijden vonden er ook regelmatig plaats. Toen Suzanne na een val in 1994 noodgedwongen moest stoppen, volgden meerdere uitbaters elkaar op. Op donderdagavond 21 januari 1999 werd de zaak getroffen door een zware brand waardoor die volledig heropgebouwd moest worden. Opnieuw passeerden verschillende uitbaters de revue. Eind 2017 gingen de deuren definitief dicht toen uitbater Eddy Pinceel failliet verklaard werd.

Afgelopen zomer bracht zomerbar Pomalo opnieuw leven in de brouwerij in ‘t Westland. Tommy Dereyne en zijn vriendin Delphine Deltombe openden deze zomerbar in de tuin van ‘t Westland.

En zondag 1 december gaat ook het café zelf opnieuw open. Angelique Lewyllie wil van café-feestzaal ‘t Westland opnieuw een gezellig en goed draaiende café-feestzaal maken.

Droom

“Eindelijk wordt mijn droom werkelijkheid”, zegt Angelique Lewyllie (40) uit Poelkapelle met een stralende glimlach. “Na mijn studies aan het Margaretha-Maria Instituut in Kortemark kwam ik in de zorgsector terecht. Maar ik droomde er al jaren van om in de horeca aan de slag te gaan. Na een korte onderhandeling met brouwer Filip Leroy, die eigenaar is van deze zaak, besloot ik om er helemaal voor te gaan”, vertelt Angelique enthousiast.

“Naast café-feestzaal zal men hier ook terecht kunnen voor een snack. Mijn specialiteit wordt zelfgemaakte verse spaghetti. Op zondagvoormiddag serveren we gratis hapjes bij het aperitieven. Iedere koffie wordt bij ons een verwenkoffie, aan de prijs van een gewone koffie. Kortom, ons doel is om de klanten echt in de watten te leggen. Op drukke momenten kan mijn echtgenoot Filip Callewaert (47) bijspringen. Filip is trouwens alom gekend als gewezen voetballer en ex-Chiroleider. Nu werkt hij bij Greenyard in Westrozebeke. Juwelen zijn mijn andere passie; ik verkoop ook Victoriajuwelen”, besluit de moeder van Thibo (21), Enzo (20), Sil (17), Lana (8) en Stien (7). (RB)

Info: Café-feestzaal ‘t Westland heropent op zondag 1 december. Open op weekdagen van 12 uur tot 21.30 uur en in

het weekend van 9.30 uur tot 1 uur

‘s nachts. Info: 0498 62 88 93 of mijnnieuwleven@live.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier