Andres Segers opent ‘Outrance Foodbar’ waar ‘Nonkeltjes’ huisde

Andres Segers en Emily Rooryck in hun nieuwe zaak waar vroeger Nonkeltjes was gevestigd. © foto Frank
Wouter Vander Stricht

Izegem heeft straks een eigen hippe foodbar. Andres Segers is de winkel naast de vroegere drukkerij Nonkel in een nieuw kleedje aan het stoppen. Eind juni hoopt hij de eerste klanten te kunnen verwelkomen in Outrance Foodbar. “We willen eigentijdse gerechten serveren.”

Andres Segers (28) woont op de Bosmolens, maar groeide op bij zijn ouders in Kachtem. Vorig jaar werkte hij een korte periode bij zijn tante in haar broodjeszaak. “Bedoeling was om de zaak over te nemen, maar dat is uiteindelijk om redenen buiten de wil van ons beiden om niet doorgegaan. Ik had de smaak echter te pakken en keek dan uit naar iets anders. Ons oog viel op het pand van de vroegere drukkerij Nonkel. Uiteindelijk kwamen we tot een akkoord.”

“Met het concept dat we hebben uitgewerkt, mikken we erop dat iedereen zich hier welkom voelt. ‘s Morgens kan je bij ons terecht voor een ontbijt, van een snelle versie tot een zeer uitgebreide. Het idee erachter is dat je kan kiezen uit een zo breed mogelijk assortiment. Op de middag serveren we dan leuke slaatjes en hippere lunches. In de namiddag fungeren we als tearoom.”

Fornuis midden de zaak

Ondertussen ondergaat het pand een volledige metamorfose. Van de plaats waar Mia Mylle vroeger kranten, schoolgerei, lederwaren en lottoproducten verkocht, is niets meer te herkennen. “We hebben een volledig nieuw sanitair blok geïnstalleerd en achterin de zaak hebben we een zaaltje tot 16 personen. Wie daar wil vergaderen, kan tegelijk van iets lekkers genieten. In de foodbar zelf bieden we plaats aan 35 personen, het fornuis staat ook midden de zaak opgesteld. De mensen zullen kunnen aanschouwen dat we louter met verse producten werken. Bedoeling is dat we ook ambachtelijke producten aankopen bij lokale boeren en handelaars. We zijn ook met het stadsbestuur in gesprek om hier buiten een terrasje te kunnen plaatsen.”

De naam Outrance Foodbar verwijst naar, jawel, Outrance Fashion. Deze kledingzaak huist in de Baron de Pélichystraat 1 in het gebouw dat in de volksmond bekend staat als de ‘Oude Post’. Outrance Fashion is de bloeiende zaak van Laura Segers, de zus van Andres. “Ze startte met een pop-upwinkel, maar is daar ondertussen definitief ingetrokken. Het was een idee van mijn mama om de naam van Laura’s zaak door te trekken naar die van mij. We spreken deels eenzelfde publiek aan en de panden bevinden zich maar op 200 meter van elkaar. In de shop van Laura komen ook mensen van iets verderop of zelfs vanuit andere provincies. Misschien kunnen zij voor hun terugreis nog iets in Outrance Foodbar komen eten.”

Op zondag brunches

Andres had gehoopt tegen de Batjes te kunnen openen, maar nu die zijn afgelast, focust hij niet echt op een exacte openingsdatum. “Straks kunnen we wellicht nog niet openen op volle capaciteit, maar misschien is het wel ideaal voor mij en mijn medewerkers om wat te roderen.”

Outrance Foodbar zal ‘s morgens tegen het ontbijt opengaan en zal sluiten om 18 uur. Op zondag is de zaak dicht. “Maar we zijn wel van plan om op zondag brunches te houden en speciale concepten uit te werken voor bijvoorbeeld Moeder- en Vaderdag.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten