André Bostyn, bezieler Rally van Ieper, onverwacht overleden

Andre Bostyn. © EF
Filiep Masselin
Filiep Masselin Rallymedewerker KW

In de nacht van zaterdag op zondag is Kortrijkzaan André Bostyn totaal onverwacht overleden. De 74-jarige gepensioneerde ING-medewerker zal vooral herdacht worden als één van de boegbeelden van AC Targa Florio en bezieler van de 24 Uren van Ieper, de grootste rally in België.

Het was in 1967 dat een vriend, Reginald Casier, André en zijn schoonbroer Noël Deberdt meenam naar Café Miroir op de Grote Markt in Ieper waar Frans Thevelin vertoefde. André, geboren Ieperling, was meteen enthousiast om mee te helpen aan de toenmalige 12 Uren van Ieper.

In 1971 werd André lid van AC Targa Florio en al snel ontpopte hij zich tot een waardevolle medewerker. Zo kreeg hij in 1973 de verantwoordelijkheid over de klassementsproef van Kemmel. 26 jaar lang zorgde André ervoor dat de bekendste snelheidsrit van de rally vlekkeloos verliep. In 1999 besliste Roland Depuydt om zijn functie van voorzitter neer te leggen en ondanks het feit dat André geen vragende partij was, werd hij toch voorzitter van de club omdat hij vond dat hij zijn verantwoordelijkheid moest opnemen.

Eind 2008 kwam er dan een einde aan AC Targa Florio en dat deed hem enorm veel pijn. Gelukkig werd de rally toen overgenomen door Superstage, waar André de functie kreeg van penningmeester. Als rechterhand van Alain Penasse was hij tot op vandaag verantwoordelijk voor het financieel beheer en voor de relaties met de lokale overheden en burgemeesters.

Naast zijn vrouw laat André ook een zoon en een dochter na. Zijn zoon Patrick (44) is verantwoordelijke voor het podium terwijl zijn dochter Muriel (47) zorgt voor de logies van de vele medewerkers. De familie Bostyn blijft dus verder verbonden met de Ieperse rally.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier