https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

André (74) sterft op fiets tijdens seizoensafsluiter fietsclub Bicro: “Hij was nog kerngezond”

André Van Keirsbulck overleed aan een hartfalen. © gf
Redactie KW

Kerngezond, nooit ziek, en toch is een hartfalen woensdagavond wielertoerist André Van Keirsbulck (74) uit Tielt fataal geworden. Hij reed met enkele clubgenoten van fietsclub Bicro uit Tielt mee voor de seizoensafsluiter toen hij in Dentergem plots onwel werd en stierf. “Een gouden kerel met gouden handen”, zo omschrijft schoonzoon Wim hem.

Met een tiental clubgenoten was André woensdagavond naar wekelijkse traditie aan ’t Pompierke in Tielt vertrokken voor het laatste avondritje van het seizoen. Hij was al jarenlang lid van de club maar door alle perikelen rond corona had hij dit jaar nog niet meegefietst. Voor de laatste seizoensrit en het gezellig samenzijn achteraf maakte hij graag een uitzondering.

Aan de Katteknok in Dentergem liep het rond 19.30 uur evenwel helemaal fout. André werd onwel, zakte in elkaar op de fiets en kwam ten val. In zijn val sleurde hij nog een andere clubgenoot mee. Die liep evenwel slechts lichte verwondingen op. Twee andere clubgenoten met een medische opleiding schoten meteen ter hulp, in afwachting van de komst van het mug-team, maar hulp kon niet meer baten.

“Nog heel actief”

“Onbegrijpelijk”, klinkt het bij enige dochter Romy en haar echtgenoot Wim Leman. “Hij was nog kerngezond. We dachten altijd dat hij wel 100 jaar zou worden. Hij was nog heel actief: fietsen, wandelen, klussen, genieten van het leven na zijn pensioen, samen met zijn echtgenote Gerda afspreken met hun uitgebreide vriendenkring, …”

“Hij was extreem handig en kon in hout alles maken wat je maar wilde. Voor ons was hij een geweldige steun. Op zijn fiets had hij dit seizoen zonder problemen al weer duizenden kilometers gemaald.”

Derde afscheid voor Bicro

Voor fietsclub Bicro is het al de derde keer dat ze abrupt afscheid moeten nemen van een clublid. Medeoprichter Geert Decroos stierf tijdens een rit naar Le Touquet in Frankrijk na een hartfalen, twee jaar geleden overkwam Stefaan Bauwens hetzelfde tijdens een mountainbikerit in Pittem.

Er kan afscheid genomen worden van André bij uitvaartcentrum Dhondt & Bockelandt in Tielt. De afscheidsplechtigheid zal op donderdag 23 september om 10.30 uur in aula De Aster in Meulebeke plaatsvinden. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.