Anderstalige nieuwkomers organiseren een feest uit het niets

© EDB
Redactie KW

Refu Interim, een atypisch interimkantoor, lanceerde haar werking op 27 maart in Kortrijk. Wie zich inschreef kreeg dinsdagmiddag de opdracht om vanaf nul een receptie te organiseren.

Bij Refu Interim, een organisatie die zijn oorsprong kende op de Gentse Feesten, worden mensen met een recente migratiegeschiedenis ingezet om cultureel en sociaal vrijwilligerswerk te doen. “Op die manier leren asielzoekers, vluchtelingen en andere anderstalige nieuwkomers organisaties en verenigingen in de stad kennen, leren ze beter Nederlands en het vergroot hun netwerk“, aldus de Kortrijkse coördinator Fie Velghe. “Het kan enkel maar de stap naar integratie bevorderen”.

Feest

Wie zich inschreef op de startdag van 27 maart werd dinsdagmiddag uitgenodigd voor een oriëntatiedag in de Scala in Kortrijk. De 65 vrijwilligers kregen er ‘s middags nietsvermoedend de opdracht om vanaf nul een receptie te organiseren voor partners van Refu Interim. Er werden enkel ingrediënten en materialen voorzien. Het werd een gezellig feestje met hapjes en drankjes en muziek. Ook schepen van cultuur Axel Ronse was aanwezig, want de stad ondersteunt de werking.

Wie zich bij Refu Interim wil inzetten als vrijwilliger moet minstens 16 jaar zijn en legaal in België verblijven. (EDB)

https://www.youtube.com/watch?v=Mfusl-61YfE

Info: Organisaties en vrijwilligers kunnen contact opnemen met fie@refuinterim.be of op 0466 41 61 89. Via Refu Interim West-Vlaanderen kan je op Facebook het reilen en zeilen van de organisatie in West-Vlaanderen volgen en ook vind je informatie op www.refuinterim.be

(EDB – foto/video EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier