Anderstalige leerlingen MMI Kortemark op audiëntie bij de koning

Op audiëntie bij de koning herkennen we van links naar rechts leerkracht Evy De Pourcq, Crystal Vassart, Mai Hoang Ha Phuong, Beauty Ige, Lucie Iganda, leerkracht Jeffrey Dael, Emeline Iganda, Teur Ho Huang en Louise Iganda. Ze kregen de kans om een kijkje te nemen in het koninklijk paleis en ze konden een 20-tal minuten met de Koning praten. (GF)
Redactie KW

De kleurrijke OKAN-klas uit het Margareta Maria Instituut kreeg dinsdag een heuse verrassing voorgeschoteld bij een bezoek aan de hoofdstad: de leerlingen en hun leerkracht werden ontvangen op het koninklijk paleis en kregen een audiëntie bij Koning Filip.

De OKAN-klas van het Kortemarkse MMI startte dit jaar met 7 meisjes uit Congo, Nigeria, China, Viëtnam en zelfs eentje uit Charleroi. “Er wordt niet alleen Nederlandse les gegeven, maar we willen hen ook ons land leren kennen”, aldus leerkracht Jeffrey Dael. “Tijdens één van de eerste lessen maakte ik hen wat wegwijs over alles wat betreft het koningshuis en onze hoofdstad.”

Eén van de meisjes was weg van onze koning in wilde de man dan ook ontmoeten. Omdat Jeffrey de droom van het meisje niet wilde verstoren, besloot hij met zijn leerlingen een brief te schrijven naar de koning. “Want op 19 september zouden we met de klas toch een bezoek brengen aan Brussel. Wonder boven wonder kregen we enkele dagen later een officieel antwoord. Daarin diende de Secretaris-Generaal van de koning ons vriendelijk van antwoord: er komen helaas veel zo’n verzoeken en daar kunnen ze niet steeds op ingaan.”

Telefoontje

Maandagavond kwam er een onverwachts telefoontje van het paleis: de 9 personen die de brief ondertekend hadden, werden dinsdag tegen de middag verwacht voor een rondleiding op het Koninklijk Paleis. “Toen we daar de hoffotograaf en de hofmaarschalk zagen verschijnen, hadden mijn collega en ik al zo’n vermoeden dat we plots oog in oog zouden staan met ons staatshoofd. Even later ging de deur open en kwam Koning Filip binnen.”

“Wat volgde, was voor iedereen een hartelijke handdruk en een kort gesprek met iedere leerling. De Koning toonde zich heel geïnteresseerd en ik moet zeggen dat hij heel anders overkomt dan zoals we hem zien op tv. Er kon gewoon en gemoedelijk gepraat worden en het afscheid was na 20 minuten al even hartelijk als de ontmoeting. Wat jullie voor deze kinderen doen, respecteer ik enorm, waren de woorden net voor hij vertrok.”

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier