Anderlecht-shirts ter ere van Miguel Van Damme brengen bijna 6.400 euro op

Anderlecht speelde in en tegen Club Brugge met 'Miguel' op de truitjes. © belga
Olaf Verhaeghe

De spelers van Anderlecht die begin oktober in de topper tegen Club Brugge aantraden, droegen allemaal de naam ‘Miguel’ op hun truitje. Een mooi eerbetoon aan de onfortuinlijke Cercle-doelman Miguel Van Damme die recent opnieuw te horen kreeg dat hij leukemie heeft. De shirtjes werden nu geveild voor een goed doel en brachten alles samen 6.381 euro op.

De opbrengst van de Miguel-shirtjes van Anderlecht gaat naar de Stichting Me To You. Die vzw helpt leukemiepatiënten en steunt onderzoek naar de ziekte. Miguel Van Damme koos zelf dat goede doel uit. Bij de doelman van Cercle Brugge werd heel recent voor de vierde keer leukemie vastgesteld. Behandelingen tegen de kanker zijn er op dit moment jammer genoeg niet meer voorhanden.

Philippe Vindevogel, voorzitter van de Stichting Me To You, bedankt op de website van Anderlecht de spelers voor het initiatief. “Ook de supporters die een bod uitbrachten zijn we uiteraard bijzonder dankbaar”, klinkt het. “De veiling bracht een heel mooi bedrag op, geld dat de stichting zeker goed kan gebruiken. De opbrengst zal integraal gebruikt worden voor wetenschappelijk onderzoek naar oplossingen tegen leukemie.”

Miguel Van Damme werd vlak voor de Brugse stadsderby eind september geëerd op Jan Breydel.
Miguel Van Damme werd vlak voor de Brugse stadsderby eind september geëerd op Jan Breydel.© BELGA

https://www.youtube.com/watch?v=hb9b_MkqdjQ

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier