Andere insteek voor oorlogstoerisme

Redactie KW

Het herdenkingsjaar 14-18 wordt op 11 november afgesloten. Met onder meer het Waterfront en de muzikale vredesmarathon Peace to the world staan nog twee grootse events op het programma. Ondertussen staat vast dat het oorlogstoerisme na 2018 niet zomaar zal verdwijnen. Vanuit Engeland komen daaromtrent nieuwe initiatieven van het ministerie van onderwijs.

De voorbije 4 jaar zette het Britse ministerie sterk in op de veldslagen uit Wereldoorlog I. “Met het project Cameron Kids stuurde het ministerie van onderwijs hier telkens 2 leerlingen en 2 leerkrachten op prospectie. Nu plant ditzelfde miniserie voor de komende jaren een andere insteek van de Groote Oorlog,” zegt Matti Vandemaele van Peace Village Mesen. “Er zal ingezet worden op het medisch aspect van de oorlog en ook over de engineering met hier een nadrukkelijke verwijzingen naar de ondertunneling van 1917. Wij vanuit Peace Village werken dan ook een aantal workshops uit rond de medische hulpverlening tijdens de oorlogsjaren.”

Peace Village ontving tijdens de herdenkingsjaren jaarlijks 24.000 bezoekers. “De verwachtingen zijn dat we na 2018 terugvallen op 20.000 overnachtingen wat dan weer het aantal is van voor de herdenkingen. Het oorlogstoerisme zal blijvend een belangrijke rol spelen in onze werking. Wel verwacht ik dat het logiesaanbod gezien de gedane investeringen wel eens de vraag kan overstijgen.”

(MD – Foto EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier