Anaelle (21) houdt vanaf 19 juni Circus 157 open in Dranouter

Anaelle Turpin en kok Anthony Muylle. © EF
Redactie KW

Op 19 juni gaat het Circus 157 in Dranouter opnieuw open. Anaelle Turpin wordt er de nieuwe uitbaatster. Ze krijgt met kok Anthony Muylle steun vanuit de keuken.

Beiden zijn afkomstig uit Mesen en willen van het eetcafé opnieuw de favoriete plek maken voor sfeerzoekers. Anaelle is 21 jaar en wordt zo de jongste bartender van Heuvelland.

Alles voor de sfeer

Circus 157 was liefst 41 jaar lang een dorpscafé, De Pelikaan. Toen de uitbaters stopten werd het café aangekocht door Salima El Bakali en Pieter Dierickx van De Bralle, de Pelikaan werd dan een thema- en eetcafé met Circus 157 als naam. Het is de codenaam voor de luchtaanval op Rijsel op 5 mei 1942 tijdens WO II. “Aan de decoratie die verwijst naar deze militaire operatie zullen we niets veranderen. Ik zal voluit voor de sfeer gaan. Ik ben van nature een sociaal mens en sta met een glimlach in het leven. Ik werk ook zeer graag in de horeca en grijp deze kans dan ook met veel plezier.”

Vat vol ideeën

Anaelle deed goed 5 jaar ervaring op in De Bralle, gelegen rechttegenover Circus 157. “Ik stond ook al een paar keer achter de toog hier in het Circus 157 als jobstudent.” Gezien de huidge coronamaatregelen schrapt Anaelle de voorziene karaoke-avond met de opening van 19 juni. “Ik beloof de klanten, éénmaal de maatregelen nog versoepelen, wel een spetterende openingsavond.”

Anaelle is een vat vol ideeën en wil deze ook concreet maken. “Bijvoorbeeld in het weekend van het folkfestival. We kunnen zeker op een andere manier de Dranouter sfeer hier bij ons beleven.”

Focus op sport

Circus 157 wordt ook een kindvriendelijke plaats. “We hebben bijvoorbeeld een volledig veilig en afgezet speelplein. Verder zouden we graag ook petanque promoten door hier clubs te laten spelen. Ook andere clubs als fietsclubs of oldtimerclubs zijn welkom.” Er zal gewerkt worden met een variërende eetkaart en met tijd zal Anaelle de binnenkoer ook inrichten als een knusse zitruimte. Anaelle herneemt ook de vroegere gewoonte om sportuitzendingen uit te zenden op groot scherm.

Circus 157 gaat open op vrijdag 19 juni. Open vanaf 14.30 uur, op zondag vanaf 11 uur. Sluitingsdagen: woensdag en donderdag.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.