Amy uit Oostduinkerke wordt 21 in 21: “Mijn familie is mijn steun en toeverlaat”

Amy Dalle kocht op haar twintigste al een eigen huis met haar vriend. Dit jaar willen ze dat samen verbouwen.© gf
Amy Dalle kocht op haar twintigste al een eigen huis met haar vriend. Dit jaar willen ze dat samen verbouwen.© gf
Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

Hoe ziet een doordeweekse dag eruit voor jou?

Amy Dalle: “Tot voor de eerste lockdown was ik aan de slag bij Julia Fish and Oyster bar in Sint-Idesbald. Door de maatregelen moesten we echter een tijdlang sluiten en kwam ik zonder werk te zitten. Nu help ik mijn zus en schoonbroer in hoevewinkel ‘t Dunehof in Nieuwpoort. Ik dacht dat mijn hart in de keuken lag, maar de verkoop gaat mij blijkbaar ook wel goed af. De klanten bedienen en helpen: ik doe het met plezier! Waar nodig, help ik ook mee op de boerderij. Ik werk er elke dag van de week, behalve op woensdag en zondag.”

Wat doe je in je vrije tijd?

“Hoewel ik niet goed kan stilzitten, genoot ik tot voor kort samen met mijn vriend, Nick Hubrecht, van de lazy Sundays . Onlangs kochten we echter een huis in Koksijde, waar nog een heleboel verbouwingen moeten gebeuren. Nu vind je ons dus meestal daar op zondag. Voorts gaat mijn vrije tijd vooral naar folkloredansgroep Oud-IJslandvaarders uit Oostduinkerke. Ik zit ook in het bestuur van Wulpen Events, dat jaarlijks het Landelijk Feest organiseert. Afgelopen zomer kon dit echter niet doorgaan en ik vrees dat er volgend jaar ook nog geen festivals zullen plaatsvinden. Jammer, want ik wil graag eens naar Tomorrowland!”

Kun jij een dag zonder je smartphone?

“Ik denk het niet! Tijdens de werkuren heb ik weinig tijd om naar mijn gsm te kijken, maar ‘s avonds scroll ik wel eens graag door de laatste nieuwtjes op Facebook en Instagram.”

Waaraan ben je het meest gehecht?

“Mijn familie is mijn steun en toeverlaat. Ik heb een hele goeie band met mijn ouders. Zo ben ik in 2019 met mijn papa naar restaurant Pure C van Sergio Herman gaan eten en toen maakten we de afspraak om voortaan elk jaar in een sterrenzaak te dineren. Nu stond De Jonkman van Filip Claeys bovenaan onze bucketlist, maar ook dat kon helaas niet doorgaan. Van uitstel komt echter geen afstel!”

Waar kun je absoluut niet tegen?

“Onvriendelijkheid. Mij werd altijd geleerd dat vriendelijk zijn geen geld kost. Ik weet wel dat iedereen eens een mindere dag kan hebben en dat ik niet iedereen zijn verhaal ken, maar eens knikken of zwaaien zijn kleine gebaren die het leven meteen aangenamer maken.”

Hoe zie je jezelf over tien jaar?

“In de eerste plaats hoop ik dat we allemaal gezond mogen blijven. Als alles volgens plan kan verlopen, woon ik tegen dan met mijn vriend en een prachtige zoon of dochter in ons opgeknapt huisje in Koksijde!”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.