Ampersand steunt project ‘het Zorghuis’

Redactie KW

Voor de zesde maal op een rij organiseerde Ampersand, het feestcomité van de Bredense CD&V, op de eerste zondag van september een succesvolle rommelmarkt in de Vloed- en Ploegstraat in Bredene.

Intussen maakte het feestcomité er een gewoonte van een belangrijk deel van de opbrengst te schenken aan een goed doel. Ditmaal schenkt Ampersand een cheque van 250 euro aan ‘het Zorghuis Oostende vzw’. Het Zorghuis werkt dag en nacht met vrijwilligers om mensen na een oncologische behandeling in het ziekenhuis bij te staan in een “bijna-als-thuis” huis. De diagnose kanker treft tegenwoordig bijna één op drie mensen.

Wanneer een behandeling noodzakelijk is, duiken vaak heel wat vragen en problemen op. Niet iedereen kan tijdens deze periode beroep doen op familie of vrienden voor de noodzakelijke ondersteuning. In het Zorghuis verblijf je tijdelijk tijdens de moeilijkste dagen na een behandeling. Alleenstaanden en zij die, al dan niet tijdelijk, onvoldoende steun vinden in hun omgeving, kunnen zo in een rustige omgeving bekomen. (JC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.