Amper 34 % van inwoners Deerlijk heeft vertrouwen in gemeentebestuur

Burgemeester Claude Croes.© DRD
Burgemeester Claude Croes.© DRD
Redactie KW

In het rapport Gemeente-Stadsmonitor van de Vlaamse Gemeenschap, die een grondige bevraging liet uitvoeren in alle Vlaamse steden en gemeenten, blijkt dat maar 34 procent van de Deerlijknaren vertrouwen heeft in het gemeentebestuur. “Dat is uiteraard even schrikken als je met dergelijke cijfers wordt geconfronteerd”, reageert burgemeester Claude Croes (CD&V) die samen met coalitiepartner Open Vld het beleid uitstippelt.

“Dat cijfer zegt echter niet alles. Dat wordt meer dan ooit duidelijk als je de cijfers van de omliggende steden en gemeenten bekijkt: Anzegem, onze buurgemeente waarmee wij al twee grote projecten realiseerden (de brandweerkazerne Belgiek in Deerlijk en het zwembad Aquandé in Vichte), haalt 30 procent, Harelbeke 23 procent, Zwevegem 26 procent, Kortrijk 37 procent en Waregem 39 procent.”

“In de brede regio scoren we nog niet zo slecht. De lage percentages zijn een algemeen gegeven. Het is duidelijk dat de mensen het een beetje hebben gehad met alles wat met politiek te maken heeft. Ik stel vast dat de gemeentelijke overheden best scoren, een stuk boven het Vlaamse en federale niveau. Dat is positief. Ik ben en blijf een ‘believer’ van beslissingsrecht op lokaal niveau.”

“De cijfers ontmoedigen me niet, maar stemmen tot nadenken. Proberen goed te besturen, daar gaan we verder alles op inzetten, samen met onze coalitiepartner.” (DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier