Amine Maroukisse: “Ik wil evenementen organiseren en als het kan in het buitenland”

Kurt Vandemaele
Kurt Vandemaele Reporter

Kurt Vandemaele trekt door de straten van Kortrijk en stelt aan de voorbijgangers één vraag: “Wie ziej gie?”. Een vraag die velen onder ons zo vaak zouden willen stellen. De antwoorden krijg je hier te zien in de videoreeks ‘De Kortrijkzaan’. Leer de mensen uit je buurt kennen. Maak kennis met Amine, de student die graag in het buitenland evenementen wil organiseren, maar als het dan toch in België is het liefst in Kortrijk zou werken.

Mensen die minder vertrouwd zijn met alle moderne computersnufjes, vragen zich misschien af wat die witte dingen zijn die in Amine zijn oren zitten. Het zijn ‘oortjes’, draadloze oordopjes, via dewelke Amine fluitend door het leven kan gaan, of zich van alles kan laten influisteren. Hij is aan het luisteren naar een podcast, maar drukt graag even de pauzeknop in om onze vragen te beantwoorden.

Amine woont in Kooigem, maar studeert in Kortrijk: event-management. Hij wil evenementen organiseren. Als het even kan in het buitenland, maar als het in eigen land moet, dan het liefst vanuit Kortrijk. Omdat hij zich goed voelt in deze stad. “Het is een levendige stad en je voelt dat er hier heel veel toekomst is om iets uit te te bouwen.”

De verlaagde Leieboorden bestempelt hij als een topplek, maar je kan hem ook vaak aantreffen bij de skatebowl. Niet dat hij zelf op een plank de put induikt, maar hij geniet ervan om het anderen te zien doen. En in de K hangt hij ook graag uit, “want daar is ook altijd wel iets te doen,” en tenslotte kijkt hij uit naar de stationsbuurt, die na de werken vast ook een plekje wordt om te koesteren.