Amili Haha, een unieke modeshow door kunstenaars met beperking

Annemie Depaepe, Lindsy Mervylde, Mieke Van Hessche, Hannes Vanden Broucke en Hadewijd Herman van Amili Haha. Ze kijken enorm uit naar de fashion show dit weekend. © LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Op 15 en 16 juni presenteert Amili Haha, het modelabel van Kunstwerkplaats De Zandberg, hun fashion show in Be-Part Waregem.

Amili Haha is het modelabel van Kunstwerkplaats De Zandberg, een werkplek voor kunstenaars met een beperking in Harelbeke. Dit weekend presenteren ze in Be-Part dus hun tweede modecollectie. “Twee jaar geleden toonde Amili Haha zich voor het eerst in Texture Kortrijk. Het werd een overweldigend succes. Sindsdien werkte het collectief hard aan een nieuwe collectie”, duidt Catherine Bodequin, medewerker Communicatie van Groep Ubuntu x 8K.

Amili Haha is de eigenzinnige fantasie van vijf ontwerpers met een verstandelijke beperking. “Hun eigen fascinaties, inspiratie uit de kunsten en hun persoonlijke kijk op lichamelijkheid zijn de voedingsbodem voor hun creaties. Elk van hen heeft een eigen en bijzondere bijdrage: het ontwerp, het creëren van unieke stoffen, het definiëren van een lijn, de productie tot draagbare kledij”, vertelt Catherine. Het is één brok energie, dit collectief van Groep Ubuntu x 8K. “Het voorbije anderhalf jaar werd hard en dagelijks gewerkt. De ontwerpers transformeerden en deconstrueerden materialen, vormen en stoffen tot een ongewone en exclusieve modecollectie.” Amili Haha kent in Vlaanderen zijn gelijke niet. Het is een uniek label dat zonder schroom aanklopt bij de wereld van cultuur en fashion. “Dit verklaart mee de keuze voor een artistieke plek als Be-Part. De modeshow wordt een totaalbeleving met modellen, muziek en beeld. De show injecteert bij het publiek ongetwijfeld de passie voor bijzondere kledij en fashion”, besluit Catherine Bodequin.

De show vindt plaats op

zaterdag 15 juni om 20 uur in

Be-Part aan de Westerlaan in Waregem. Een tweede show loopt op zondag 16 juni om 15 uur. De ingang voor bezoekers bedraagt 10 euro, een drankje inbegrepen.

Graag inschrijven vooraf via www.amilihaha.be/2019.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier