Amerikaanse rockband R.E.M. verklaart liefde aan Lichterveldse pop-upbar

Bar Electrolite in Lichtervelde heeft er een paar beroemde fans bij. De Amerikaanse alternatieve rockband R.E.M. bezorgde de bar wereldfaam met een post op Instagram en Facebook, waarbij ze haar liefde voor Bar Electrolite verklaarde. “Een geweldig gevoel”, aldus een dolgelukkige Mike Loose, uitbater van Bar Electrolite én R.E.M.-superfan.

Bar Electrolite kreeg onbetaalbare reclame. © Foto Kurt

Bar Electrolite, een pop-upbar in de Statiestraat in Lichtervelde, is in een mum van tijd wereldberoemd geworden. Wereldgroep R.E.M., bekend van superhits als ‘Losing My Religion’ en ‘Shiny Happy People’, promootte de bar van Mike Loose en Kristin Potargent immers op Instagram, Facebook én de website van de band.

In Bar Electrolite verwijzen alle drankjes immers naar liedjes of leden van de band.

1.0These are photos of the amazing @barelectrolite in Lichtervelde, 🇧🇪 where the tunes are always great and the cocktails are named after some of our favorite songs. If you’re in town from December 27-31st, stop in for an R.E.M. themed concoction. As proprietor @loosemike says, “Bar Electrolite is a place where we talk about our passion and where nice music fills the air. The bar has no commercial purpose—it’s simply dedicated to the finest guys in Rockville.” That said, make sure you bring a few Euros, a couple of Bucks, and some Strange Currencies and be sure to tip your bartender! It’s only open to the public for this short time frame. #electrolite #barelectrolite #remhq #belgium #lichtervelderemhttps://www.instagram.com/rem21951723622207504915715400381_2195172362Instagramhttps://www.instagram.comrich658
View this post on Instagram

These are photos of the amazing @barelectrolite in Lichtervelde, 🇧🇪 where the tunes are always great and the cocktails are named after some of our favorite songs. If you’re in town from December 27-31st, stop in for an R.E.M. themed concoction. As proprietor @loosemike says, “Bar Electrolite is a place where we talk about our passion and where nice music fills the air. The bar has no commercial purpose—it’s simply dedicated to the finest guys in Rockville.” That said, make sure you bring a few Euros, a couple of Bucks, and some Strange Currencies and be sure to tip your bartender! It’s only open to the public for this short time frame. #electrolite #barelectrolite #remhq #belgium #lichtervelde

A post shared by R.E.M. (@rem) on

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
https://scontent-cdg2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/e35/s612x612/80594470_212877309722977_4282505095682338774_n.jpg?_nc_ht=scontent-cdg2-1.cdninstagram.com&_nc_cat=101&_nc_ohc=F0g49Ml2B8MAX_WgFZz&oh=9a94dabdafe930ab46beffbc8df59e09&oe=5EA99E3B612612

Gespannen

Het bericht werd op Facebook gedeeld met een kleine 4,5 miljoen volgers en op Instagram konden 153.000 volgers een reeks van tien foto’s zien. Eigenaar Mike Loose is uiteraard dolgelukkig. “Echt geweldig”, reageert de Lichterveldenaar, die fan is van R.E.M. sinds hij de band in 1989 aan het werk zag op Rock Torhout. “Ik wist al enkele dagen dat het bericht zou gedeeld worden op de sociale media van de band, dus ik liep al even gespannen rond. (lacht) Maar gisteravond was het dus eindelijk zover. Sinds vannacht prijkt onze bar zelfs als hoofditem op de website van de band!”

Mike (rechts) met Kevin O'Neil van het R.E.M.-management.
Mike (rechts) met Kevin O’Neil van het R.E.M.-management.© gf

De Amerikaanse rockband kwam niet toevallig bij de pop-upbar in Lichtervelde terecht. Mike en Kristin kwamen afgelopen zomer in contact met het management van de band tijdens een trip naar de Verenigde Staten. “Ik ben in de stad Athens geweest, in de staat Georgia. Het is de stad waar R.E.M. begonnen is en waar de bandleden wonen”, vertelt Mike. “We hebben er alles bezocht dat te bezoeken valt rond de band: plaatsen waar foto’s genomen werden voor platenhoezen en waar ze hun eerste optreden gaven, maar ik heb ook mensen die poseerden voor bandfoto’s ontmoet. Op de laatste dag van mijn trip trok ik naar de plek waar het management van de band gevestigd was. Toevallig sprak iemand mij aan en mocht ik mee naar binnen. Ik bleek plots in het repetitiekot van R.E.M. te staan! Ik was er helemaal ondersteboven van. Op de koop toe kreeg ik een elpee mee waar ik al een hele tijd naar op zoek was.”

Bandleden zijn fan

Maar daar hield het niet op: Mike en Kristin werden prompt uitgenodigd om ook een bezoekje te brengen aan het gloednieuwe hoofdkwartier van het management. “Toen we daar arriveerden, werden we hartelijk verwelkomd. Daar vertelde ik over ons huis in Lichtervelde, en dat we er een privébar hadden ingericht in het teken van de band. Ze vonden dat fantastisch en beloofden dat ze er iets mee wilden doen op de sociale media. Maar ik had nooit gedacht dat het er echt zou van komen… Bovendien vernam ik via Kevin O’Neil, mijn contactpersoon van het management, dat ook de bandleden onze bar echt cool vinden. Da’s natuurlijk super om te horen!”

Mike Loose in het Amerikaanse Athens.
Mike Loose in het Amerikaanse Athens.© gf

Bar Electrolite opent de komende dagen een paar keer de deuren. Vrijdagavond (27 december) kan je er vanaf 18.30 uur terecht, zaterdag en maandag kan dat al vanaf 17 uur. Of Mike zich na de ongelooflijke – gratis – promotie aan een stormloop verwacht? “Dat zou wel eens kunnen, want ik kreeg al een pak reacties”, lacht Mike. “Maar Bar Electrolite – ook vernoemd naar een nummer van R.E.M. – is een héél kleine bar. Het zou dus kunnen dat veel mensen geen plaats zullen kunnen veroveren…” (TV/BV)

Mike en zijn vriendin Kristin voor Wuxtry Records, waar Michael Stipe en Peter Buck van R.E.M. elkaar ontmoet hebben.
Mike en zijn vriendin Kristin voor Wuxtry Records, waar Michael Stipe en Peter Buck van R.E.M. elkaar ontmoet hebben.© gf

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.