Amedee Brack (17) is kapitein van Roepovo Poperinge C: “Probeer ploeg te dragen”

Kapitein Amedee Brack (staand, vierde van links) en ploegmaats kwamen vorig seizoen nog uit voor de Poperingse U17. (GF)
Redactie KW

Roepovo Poperinge laat dit jaar een C-ploeg in derde provinciale debuteren, om de jongeren te laten proeven van het niveau bij de senioren. Kapitein Amedee Brack en ploegmaats kwamen vorig seizoen nog uit voor de Poperingse U17.

Op Yentel Samyn en coach Nick Notredame na is het voor de C-ploeg van Roepovo Poperinge een eerste kennismaking met het niveau in de provinciale reeksen. “We botsen vooral op ploegen die over veel meer ervaring beschikken, maar eerlijk gezegd had ik het niveauverschil nog groter verwacht“, zegt de 17-jarige Amedee Brack. “In onze reeks is er ook een duidelijk onevenwicht. Je hebt de ploegen uit de top drie die het niveau van onze reeks overstijgen en met spelers aantreden die nog in een hogere reeks hebben gespeeld. Daarnaast heb je een tweetal ploegen die minder sterk zijn en die weinig punten pakken. En ten slotte heb je de middenmoot van een viertal ploegen die aan elkaar gewaagd zijn, en waar wij onze plaats in hebben gevonden.”

Hopen op stuntje

“We krijgen de kans om ervaring op te doen en je merkt duidelijk dat iedereen progressie aan het maken is. Zaterdag spelen we thuis tegen co-leider Harelbeke, waar we in de heenronde nog kansloos met 3-0 van hebben verloren. We gaan proberen om het hen in eigen zaal toch iets lastiger te maken en wie weet zit er wel een stuntje in.”

Poperingenaar Amedee Brack is de vaste opposite van de ploeg en werd door zijn ploegmakkers als kapitein verkozen. “Elke speler mocht een naam op papier zetten en ik ben best wel trots dat ik de meeste stemmen kreeg. Ik probeer de ploeg zoveel mogelijk te dragen en rustig te houden, vooral naar tegenstanders en scheidsrechters toe. Als opposite heb ik ook een positie gevonden die me echt wel ligt. Omdat ik minder verdedigende taken heb, kan ik me aanvallend veel meer uitleven. Net als de hele ploeg moet ik wel nog slimmer worden in mijn keuzes, ik breng nog te weinig variatie in mijn aanvallen.”

Amedee Brack mocht al enkele keren meetrainen met de A-ploeg en kreeg ook in de reservenmatchen al zijn kans. “Het is mooi dat je als jongere mag proeven van het grote werk bij de A-ploeg. Ik probeer zoveel mogelijk te stelen met mijn ogen en hoop, als de combinatie met mijn studies het toelaat, ooit vast in de A-kern te geraken.” (TVI)

Zaterdag 11 januari om 15.30 uur: Roepovo Poperinge C – AVC Harelbeke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier